Slutsats

Silverstone har i och med Fortress 2 lyckats kombinera det bästa av två världar – en roterad moderkortsplåt från Raven-serien och "Unibody"-designen i tjock aluminium från Fortress-serien. Moderkortets position är utan tvekan en viktig egenskap hos Fortress 2. Genom att moderkortet vinklas 90 grader erhålls ett bättre och naturligare luftflöde i chassit.

Fortress 2 har lagt på sig ett antal kg sedan föregångaren, mycket på grund av insidans stålkonstruktion. Detta är inget som på något sätt försämrar kvalitetsintrycket chassit ger utan snarare gör det mer stabilt. Som brukligt hos entusiastchassin idag har insidan målats svart precis som hos Raven 2. Något som säkert många användare uppskattar.

När det gäller temperaturer och ljudnivåer presterar chassit bra. De uppmätta temperaturerna liknar till viss del de hos Raven 2, då båda modellerna använder en snarlik design. Hårddiskburen i Fortress 2 är dock betydligt bättre, både vad gäller montering av hårddiskar och luftflöde. Det faktum att Fortress 2 är ljuddämpat verkar inte ha påverkat temperaturerna negativt jämfört med Raven 2. Den ordentliga fläktparken ser även till att luften inte stannar särskilt länge i chassit.

Byggkvaliteten hos Fortress 2 är oklanderlig och den 4,5 millimeter tjocka aluminiumkonstruktionen ger ett gediget intryck. De få plastdetaljer vi kunde hitta på chassit, såsom luckan till de främre I/O-portarna, håller god kvalitet och känns inte plastiga. På tal om I/O-portar kanske någon saknar E-SATA-kontakten på framsidan av chassit. Huruvida detta är ett gränssnitt som kommer att dö ut (till förmån för USB 3.0) innan det blivit en vedertagen standard låter vi vara osagt.

Sammanfattningsvis kan sägas att Silverstone gjort ett bra jobb med den andra Fortress-generationen. Chassit erbjuder bra prestanda och håller mycket hög kvalitet. Klarar du dig utan E-SATA på frontpanelen kan Fortress 2 mycket väl vara chassit för dig. Det finns dock ett smärre bekymmer för den som känner sig sugen på chassit – den höga prislappen.

Fördelar

  • Mycket hög kvalitet

  • Hot swap

  • Bra ljudnivå/temperatur

  • Lättåtkomliga dammfilter

Nackdelar

  • Ingen E-SATA

Pris: Cirka 2 300 kr (lägsta pris )