Montering

Nätaggregatet förs på plats från chassits insida och fästs med fyra skruvar. På bilden syns kardborrebandet som enligt Silverstone ska ge ökad stabilitet, det uträttar dock knappast något annat än att försämra luftflödet för nätaggregatets 120-millimetersfläkt. Med andra ord sitter nätaggregatet ordentligt på plats med endast de fyra skruvarna.

Den optiska enheten förs på plats från chassits framsida. Vi använder den andra 5,25-tumsplatsen uppifrån, delvis för att kunna testa snabbfästet och delvis därför att enheten inte skulle fått plats i den översta (mer om detta strax).

När enheten är på plats trycks en plastknapp på sidan av 5,25-tumsburen in och ett par metallpiggar skjuts ut så att enheten låses. Det är även möjligt att fästa enheten med skruvar på motstående sida av 5,25-tumsburen om ökad stabilitet önskas. Den optiska enheten sitter dock ordentligt på plats med enbart snabbfästet.

Vi upptäckte snart att det var väldigt precis att den fick plats i den andra platsen också. Det bör dock nämnas att moderna SATA-enheter är ett par centimeter kortare än den PATA-enhet vi använder. Det borde således gå bra att montera dessa även i den översta platsen.

Hårddisken monteras i släden med hjälp av fyra skruvar. Skruvarna monteras i sin tur genom gummibussningar i släden. När hårddisken är på plats i släden skjuts paketet på plats i hårddiskburen. Hot swap-funktionen fungerar som den är tänkt.

Så här såg vårt system ut när alla komponenter var monterade.

Kabeldragning på baksidan av moderkortsplåten – som vanligt är det mer ordning än det ser ut att vara.

Det som brukar vara baksidan på chassit är nu taket.

Vi lyckades faktiskt klämma in en kort DVI till VGA-adapter under takpartiet. Kontakten måste dock vinklas något för att komma undan för en plastbalk som löper ovanför.