Kylning

Silverstone Sugo SG03 kyls av en enda 120 mm-fläkt, men som tur är finns det plats för ytterligare en fläkt i fronten för att öka luftflödet. Utöver fläkten förlitar sig tillverkaren på att ventilationshålen i fronten, på vänstersidan och på baksidan av chassiet gör sitt jobb och släpper ut varm luft ur chassiet. Även nätaggregatet har en central roll i kylsystemet eftersom detta ofta kommer att vara den enda komponenten som aktivt pumpar ut luft från lådan, såvida man inte även använder sig av ett grafikkort med samma funktion. Eftersom nätaggregatet är placerat rakt ovanför moderkortet går det inte att installera höga processorkylare, vilket kan vara värt att lägga på minnet.

I testet användes Orthos för att maximalt belasta Core 2 Duo E6400-processorn under cirka 60 minuter. För att stressa det hyfsat krävande grafikkortet kördes 3dmark06 i fem kompletta rundor. Därefter kopierades ungefär 40 gigabyte data mellan två partitioner som ett sätt att lägga lite extra krut på hårddisken. För att värma upp luften i lådan användes en kombination av Orthos och 3dmark06 som fick stå på och köra i lite mer än en timme. Avläsningarna sköttes av Speedfan 4.31 och Rivatuner 2.01, där de högsta resultaten noterades. Under hela testet låg rumstemperaturen stabilt på 22 °C. Det bör tilläggas att temperaturavläsning med hjälp av mjukvara aldrig är helt exakt, utan resultaten bör ses som en riktlinje istället för ett absolut värde.

Tittar vi närmare på diagrammet märker vi ganska höga temperaturer, både när det gäller enskilda komponenter och luften i datorlådan. Dessa håller sig som tur är inom ett säkert intervall om man ska tro på tillverkarnas rekommendationer. Används lite mer krävande hårdvara än vad som installerats i testsystemet är det däremot en god idé att utnyttja möjligheten att installera ytterligare en 120 mm-fläkt, men man bör ändå vara medveten om den begränsade kylförmågan. Betyget blir godkänt, men endast för att det är en så pass kompakt låda som vi talar om.