Inledning

Stationära speldatorer i all ära, ibland är kraven på portabilitet helt enkelt såpass höga att en bärbar variant är den enda lösningen. Amerikanska HP har sedan ett par år tillbaka försökt ta fasta på detta med sina mer eller mindre bärbara speldatorer i serien Omen. Idag står en 15-tumsmodell med hårdvara av senaste snittet och spännande specifikationer inför hård granskning.

Med riktiga prestandakomponenter och 120 Hz-skärm finns stor potential; frågan är om datorn kan leva upp till den. I den här testpiloten sätts Omen 15 under lupp och frågan ska förhoppningsvis kunna besvaras.

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av HP. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.