Sammanfattning

HP Omen 15‑ce002no lämnar undertecknad med spridda intryck. För mig som aldrig ägt ens en enklare bärbar speldator är det onekligen en häftig upplevelse att utan vidare ansträngning kunna sätta sig och spela allt från Trackmania Nations Forever till CS:GO och Battlefield 1 varhelst det finns ett eluttag.

ALNG6232.jpg

Gaming i husvagnen? Inga problem med Omen 15!

När blicken lyfts från spelande och helheten betraktas faller Omen 15 på ett par viktiga punkter. Till att börja med lär många svenska konsumenter finna det svårt att använda ett tangentbord med amerikansk layout på ett effektivt sätt. Detta är ju dock möjligt att vänja sig vid, och för vissa kanske det inte är något problem.

Annat är det med oljuden som Omen 15 har för sig. Spoltjutet går delvis att komma undan med energischemat Power saver, men då måste också extern mus skippas, annars kommer datorn ändå tjuta. Oväsendet från fläktarna går aldrig att komma ifrån, då de av allt att döma inte går att styra.

ALNG6206.jpg

Vad finns det då för alternativ? Det är en svårare fråga att besvara än jag skulle önska. Framförallt går det i skrivande stund inte att filtrera på uppdateringsfrekvens på Prisjakt. Dessutom är det svårt att veta hur konkurrerande modeller står sig med avseende på ljudnivå, tangentbordslayout och dylikt.

Oavsett hur konkurrenternas utbud ser ut tycker jag att bristerna hos HP Omen 15 gör det omöjligt att utfärda en rekommendation. För dig som läser detta kan den vara ett bra val, men läs då hela recensionen först och gör din egen bedömning utifrån dina kriterier och användningsområden.

Fördelar

  • 120 Hz-skärm

  • Bra spelprestanda i 1 920 × 1 080 pixlar

  • Bra färgåtergivning och betraktningsvinklar på skärmen

  • Generös uppsättning anslutningar

Nackdelar

  • Stora problem med spoltjut

  • Ljudliga fläktar som ej går att styra

  • ANSI-tangentbord med korkade designval

  • Långsam skärm

Pris vid publicering: 17 990 kronor
Köp datorn på HP Store: Gå till HP Store