Inledning

Rapporter visar på att PC-försäljningen minskar varje år, mycket beroende på konkurrens från surfplattor och telefoner. Det finns dock ett område inom kategorin som istället växer: speldatorer. Enligt en rapport från John Peddie Research tidigare i år förutspår de att marknaden för speldatorer kommer växa ytterligare med 5-6 procent fram till år 2019.

Det är därför inte konstigt att även mer traditionella datorföretag vill ha en bit av den kakan och släpper egna serier av speldatorer, så även HP. Omen by HP är en serie av datorer och tillbehör som ska tilltala "Gamern" i oss. HP erbjuder två varianter i Sverige: Omen by HP och Omex X by HP.

Datorn som testas idag är en speldator av mer traditionellt stuk och tillhör Omen by HP-serien.

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av HP. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.