Interiör

top_oppna.jpg

För att öppna chassit används en stor knapp längst bak på ovansidan. Det krävs en hel del kraft för att få sidoplåten att öppnas, så man behöver inte vara orolig att sidoplåten öppnas upp av misstag.

insidan1.jpg

Det är bra att sidofönstret inte är helt genomskinligt, för komponenterna är definitivt inte tänkta att ses.

Många chassin har idag valt att skapa separata utrymmen för nätaggregat, hårddiskar och området runt moderkortet. Det är till för att få separata värmezoner som inte ska påverka varandra så mycket. Detta är något som inte finns i detta chassi. Eventuell varm luft från nätaggregatet kan stiga upp förbi grafikkort och processor. Jag ser det dock inte som ett stort problem.

Moderkortet som sitter i identifieras av CPU-Z som HP 8307 och har ett Z270-chipset. Det sitter även fyra stycken minnesmoduler på 8 GB styck av typen DDR4 2 400 MHz i detta.

insidan_CPU.jpg

Processorn kyls av en sluten vätskekylning med en fläkt. Slangarna är röda och reflekterar ljus, något som kommer se snyggt ut när datorn är igång.

insidan_nvidia.jpg

Grafikkortet är ett HP-märkt Geforce GTX 1080 Ti med en klockfrekvens på 1 481 MHz och boost upp till 1 582 MHz.

insidan_FrontFan.jpg

Även i fronten sitter det en 120mm-fläkt.

insidan_hdd.jpg

Det finns endast plats för två stycken vanliga hårddiskar eller SSD-enheter. Vill du ha mer lagringsutrymme får du antingen välja två vanliga hårddiskar i de externa facken (alternativt en SSD-enhet i en adapter) eller se om du kan leta upp den extra M.2-anslutningen som enligt specifikationerna ska finnas på moderkortet. I den första sitter det en 512 GB Samsung PM961 NVMe SSD.

insidan_PSU.jpg

Hela datorn drivs av ett 500 W 80 Plus Brons-certifierat nätaggregat. En snabb uträkning via Outervisions Power Supply Calculator gav mig ett teoretiskt behov av runt 400 W vid belastning, så det finns lite utrymme för till exempel överklockning.

Jag hade till exempel inga problem att spela när processorn överklockades till 5 GHz. Problemet är att det inte går att slänga in ett andra Geforce GTX 1080 Ti, om det skulle önskas i framtiden, utan att också byta ut hela nätaggregat.