Sammanfattning och slutsats

Prislappen på mellan 300-400 kr beroende på återförsäljare och en prestanda som ligger i paritet med konkurrerande modeller, men med semi-passiv drift, gör Arctic Freezer 33 till en intressant produkt.

Arctic_Freezer_33 28.jpg

Något som jag dock inte kan komma bort ifrån är hur oklart det är från Arctics sida att användaren måste ändra ett gäng med inställningar i BIOS för att få produkten att fungera korrekt. För en gröngöling som inte har erfarenhet av att ändra inställningar i BIOS kan detta vara en brant tröskel vid installation.

Jag hoppas att denna kylare blir lika populär som Evo 212+ och Pure Rock har blivit då Freezer 33 ligger i paritet med dessa, men med bättre garantitid och semi-passiv drift för bara ett par tior mer. Kylaren går för närvarande att klicka hem för strax under 400 kr inklusive frakt på den svenska marknaden.

Trots de bristfälliga instruktionerna för att få kylarens semi-passiva drift att fungera ordentligt och den något högre prislappen anser jag ändå att den långa garantitiden samt den semi-passiva driften motiverar en rekommendation.

Fördelar

  • Semi-passiv kylning

  • Relativt tyst vid både låg och hög belastning

  • Simpel montering

  • 6 års garantitid

Nackdelar

  • Otydliga mjukvaruinställningar

Pris vid publicering: Strax under 400 kr inkl. frakt.