Att bygga en stol - del 2

sits.jpg

Här är sitsen. De metalldelar som sticker upp är de som kommer skruvas fast på ryggstödet.

under.jpg
undersida.jpg
undersida2.jpg

Delen som kommer sköta höjning och sänkning av stolen skruvas fast under sitsen. Skruvarna är som tidigare nämnt iskruvade från början så du behöver inte leta efter rätt skruv i någon påse. På bilden syns även skruvarna som kan lossas för att ställa in armstödet rätt.

satt_ihop.jpg
fastskruvad.jpg

Sitsen sätts ihop med ryggstödet genom att du sätter ryggstödet mellan de två metallbetarna på sitsen. Sen skruvas de ihop med två skruvar på vardera sida. Det är ordentliga skruvar och jag har inte under de veckor jag använt stolen haft några problem med att de börja lossna eller att stolen inte känts väl ihopskruvad.

Det här är en av de mer "komplicerade" punkterna av hopsättningen, främst därför att det är lite klurigt att få delarna att inte glida isär och det hjälper om man är två stycken.

cylinder.jpg

Den röda plastbiten på bilden ovan skapade en del huvudbry vid monteringen. Tyvärr fattade jag inte att den skulle tas bort. Manualen är inte direkt supertydlig på den biten och det innebar att jag till en början inte kunde höja och sänka stolen efter den var färdigmonterad.

Som tur var kunde jag peta bort delen även när stolen var ihopsatt. Klantigt, ja. Samtidigt var inte instruktionerna direkt tydliga och jag har sett andra recensenter som gjort samma misstag, så Corsair bör kanske fundera på att förtydliga detta moment i sin manual. I videon de har på sin hemsida är det dock mycket tydligare.

sidoskydd.jpg

Corsair skickar med fyra stycken sidoskydd som sätts över skruvarna. De är lite kluriga att få fast och det bästa sättet jag löste det på var med lite våld, alltså att slå still skyddet så det satt fast. Jag antar det är därför Corsair skickar med två extra ifall en av dem går sönder.

nastan_fardig.jpg

Här är resultatet. En nästan färdig stol. Nu ska jag bara se till att ge ryggen det bästa stödet.

lumbard.jpg
lumbard_fast.jpg

Denna kudde ger dig stöd för ländryggen. Den fästs via elastiska band och kan lätt flyttas upp eller ner.

nackstoed.jpg
nackskydd_fast.jpg

Denna kudde ger istället stöd för nacken och fästs även den via elastiska band så den lätt kan flyttas upp eller ner.