Chieftec Scorpion II – Intryck och kvalitet

IMG_9154.jpg

Egenskap

Värde

Formfaktor

ATX

Moderkortsstöd

ATX, mATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

202,5 × 436 × 505

Vikt

6,9 Kg

Material

0,6 mm stål, härdat glas

2,5"-platser

2 st unika, 2 st som även kan användas för 3.5-tum

3,5"-platser

2 st (kan användas för 2,5-tum)

Fläktplatser - front

3 st 120 mm (3 st RGB-fläktar inkluderade)

Fläktplatser - tak

2 st 120 mm

Fläktplatser - bak

1 st 120 mm (1 st RGB-fläkt inkluderad)

Expansionsplatser

7 st

Anslutningar

Ljud, mikrofon, 1 st USB 2.0, 2 st USB 3.0/USB 3.1 Gen 1

Nätaggregat

Max 200 mm

Grafikkort

Max 349 mm

Processorfläkt

Max 166 mm

Vattenkylning

Radiator Max 240 mm fram och topp

Övrigt

Fläktkontroller, fjärrkontroll

Pris vid publicering / Pris nu

909 Kr /

Detta är ett större chassi vilket innebär gott om utrymme för komponenter och stöd för långa grafikkort, nätaggregat och höga processorkylare.

IMG_9093.jpg
IMG_9089.jpg

Chieftec skickar inte med mycket tillbehör. Medan de flesta tillverkare skickar med en liten låda ligger alla tillbehör för detta chassi i en liten plastpåse. Jag höll på att missa den och trodde de glömt tillbehören. Något som helt saknas är en manual. Det finns varken i fysiskt form eller på webben. Även om majoriteten av besökarna på SweClockers kanske inte behöver en manual tycker jag det är svagt att inte ha någon sådan tillgänglig.

Den enda manual som skickas med är för RGB-belysningen och den lilla fjärrkontroll som följer med.

IMG_9061.jpg

Scorpion II är en svart datorlåda med rena linjer och ingen utsvävande design. Chassit har härdat glas både på sidan och i fronten, allt för att låta användaren visa upp RGB-fläktarna om så önskas. Materialet är tunn stål och härdat glas och det ger chassit en solid känsla.

IMG_9144.jpg

Framsidan är som nämnts tidigare i härdat glas och bakom denna går det att ana de tre fläktarna. Luft sugs in på båda sidorna om glaset.

IMG_9069-2.jpg
IMG_9070-2.jpg

Baksidan har inga direkta överraskningar mer än att det inte finns möjlighet att skruva loss en täckplåt för nätaggregatet för att kunna skjuta in den bakifrån. Det enda sättet att installera nätaggregatet är alltså från sidan.

IMG_9065.jpg

Det går att sätta upp till två stycken 120 mm-fläktar eller en 240 mm-radiator i toppen av chassit. Detta skyddas av ett löstagbart dammfilter som sitter fast via magneter.

IMG_9063-2.jpg

Det enda som saknas bland ingångar på toppen av chassit är en eller fler USB Type-C-anslutningar. Det är något som bör bli standard på nya chassin snart.

IMG_9073-2.jpg
IMG_9075-2.jpg

De fyra fläktarna är RGB-bestyckade och det är den vita ringen i bilden som lyser upp när allt dras igång. Det är lite osäkert hur det går för att komma åt den tredje fläkten i fronten då det saknas en manual som förklarar detta. Det går eventuellt att lossa frontpanelen men trots lite extra styrka lossnade den inte och jag valde att inte riskera att ta sönder något.

IMG_9098-2.jpg

I botten sitter det två dammskydd som kan tas bort och tvättas. Det är mer eller mindre standard idag, men ändå trevligt att se.