Inledning

Logitech skräder inte orden utan brer på ordentligt genom att klistra på Legendary i slutet av den nya iterationen av nygamla musen MX518. Huruvida produkten förtjänar att bära en legendarisk stämpel eller inte låter jag andra få skrika sig hesa om men det är svårt att undvika det faktum att modellen har gjort ett ordentligt avtryck bland PC-spelare världen över.

Logitech_MX518_mighty_box.jpg

Redan 2005 lanserades originalet av MX518 som en uppdatering på den redan gedigna MX510. Under sex års tid lyckades modellen bygga sitt rykte som en av de bästa spelmössen som sett dagens ljus, till dess Logitech ansåg att det var dags att toppa detta med att lansera G400. Efterföljaren lyckades inte dock få samma status, trots slående likheter.

Under denna period av mitt liv satt jag själv på den lika ikoniska Microsoft Intellimouse som, av en händelse, också råkar ha kommit som en nylansering. Företagen försöker verkligen flörta med en gammal nostalgiker som mig, det är en sak som är säker.

För min del blir detta alltså ingen nygammal bekantskap utan en helt ny sådan, och det är med stor spänning som jag ersätter min nuvarande vapendragare Steelseries Sensei. Är ni intresserade av hårdfakta och hur denna musen står sig i diverse tester ställt mot konkurrensen föreslår jag starkt att ni går in och läser Kenneths utmärkta recension. Annars, häng på och ta del av vad jag tycker om nya Logitech MX518!

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter