Inledning

Det finns många anledningar till att sätta upp ett eget övervakningssystem. Stölder och inbrott är ofta det första som kommer på tal, men i takt med att allt smartare produkter släpps på marknaden öppnas många nya användningsområden. Inte minst för för hemmasnickare som gärna fixar och trixar med tekniken.

cam2.png

Det handlar givetvis om sakernas internet eller IoT, där kameran bara är en av komponenterna i ett mycket bredare system. Avancerade appar, rörelsesensorer, bildigenkänning och integration med populära ekosystem ger helt andra förutsättningar än gårdagens nätverkskameror.

IMG_2276.jpg

Arlo Smart Hub med tillhörande kamera

IMG_2275.jpg

Arlo-systemet kan byggas ut med kameror, solcellspaneler, ringklockor och specialfästen.

I denna artikel går vi igenom grunderna för den som själv är intresserad av att hålla ett vakande öga på hemmet. Som exempel används produkter från populära Arlo, men i praktiken är grunderna desamma för de flesta moderna övervakningssystem. Inte minst tack vare att många olika produkter nu kan samsas i gemensamma ekosystem.

arlo logo.png

I samarbete med Arlo

Denna artikelserie produceras i samarbete med Arlo. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.