Inledning

Lenovo, kanske mest kända för sina bärbara företagsdatorer Thinkpad och Ideapad på konsumentsidan, har likt en växande skara konkurrenter valt att skapa ett särskilt varumärke för gaming. Namnet på denna serie är Legion och det är denna jag ska kika närmare på idag.

Vad jag har fått hem som test är i detta fallet är en bildskärm med namnet Lenovo Legion Y27Q-20. Det handlar om en 27-tums IPS-skärm på 2 560 × 1 440 pixlar och uppdateringsfrekvens på hela 165 Hz. På toppen av detta gräddmoset så lovar de också en ultrasnabb responstid på 1 millisekund i extreme-läget. Freesync med G-sync verifiering inom spannet 48-165 Hz lovar också gott.

Lenovo är knappast först till marknaden med dessa specifikationer då det har funnits en del konkurrerande märken ett ganska bra tag. Med ett konkurrenskraftigt pris och framförallt en utlovad responstid som är väldigt låg så kan denna modellen ha ett tydligt existensberättigande.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisk ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter