Sammanfattning

Det är väldigt enkelt att komma igång med Tados smarta termostater och nyttan är uppenbar: Här kan du nörda loss med automation och smarta hem-integration av olika slag, och samtidigt spara energi och pengar genom att sänka värmen när du inte är hemma.

De diskreta termostaterna kommer inte dra några blickar till sig i ditt hem. Väl installerade är det enda du kommer lägga märke till ett lågt brummande från stegmotorn när temperaturen justeras. Därtill finns goda kontrollmöjligheter för den intresserade, medan ett självgående alternativ erbjuds med tillägget Auto-assist.

IMG_4567.PNG

Exempel på statistik du får från Tados applikation. Här syns natten där temperaturen är lägre, samt dagen med en period där vi var borta från hemmet.

IMG_4568.PNG

En annan dag då vi var hemma.

Bäst effekt och styrning får de hushåll som själva styr och betalar för uppvärmning, men också i vår lägenhet med centralt styrd värme upplever vi flera förbättringar:

  • lättare att ställa faktisk temperatur än skala 0–9

  • värmen är jämnare

  • bekvämt att slippa gå runt till alla element

Avslutningsvis kan sägas att Tados termostater levereras som ett smidigt paket av hårdvara och applikation, som gör det lätt att utöka det smarta hemmet med vettig funktionalitet. Applikationen presenterar tydliga instruktioner för installation och möjligheterna till samspel med andra smarta prylar är stora.