Menyer

Asus ROG Swift PG43UQ kommer med flera sätt att komma åt menysystemet.

rog_pg43uq.jpg

På sidan av skärmen hittar du flera knappar och en liten joystick som låter dig navigera menysystemet. Det tar inte lång tid att minnas vilken knapp som gör vad.

rog_pg43uq_remote.jpg

Är du lite lat så skickar även ASUS med en fjärrkontroll. Den låter dig dels komma åt menysystemet men också enkelt byta mellan de olika DisplayPort- och HDMI-anslutningarna samt ändra volym.

En lustig detalj är att om du öppnar menysystemet via knapparna på skärmen är menysystemet mycket mindre än om du öppnar med fjärrkontrollen. Förmodligen för att ASUS antar att du sitter längre ifrån skärmen om du använder fjärrkontrollen.

Menyerna

rog_pg43uq_osd_hdr.jpg

Menysystemet är smidigt uppsatt och lätt att navigera. Bland funktionerna hittar du:

  • Olika förinställda bildlägen

  • Crosshair, Timer och FPS-räknare

  • Anpassa ljusstyrka, kontrast, färgmättnad, färgtemperatur och gamma

  • 5 olika lägen Overdrive-lägen för snabbare svarstid

  • Dynamisk kontrast och dynamisk dimning (8 LED i över och underkant)

  • ASUS Extreme Low Motion Blur (ELMB) för att minska utsmetning

  • Ställa in max ljusstyrka för HDR till 400, 600 eller 1000 nits

Det som är lite förvirrande är att alla funktioner inte är aktiva vid alla lägen. Vissa förinställda bildlägen låter dig till exempel inte slå på ELMB eller ändra ljusstyrka. Många funktioner fungerar inte alls så länge adaptiv synkronisering är på, till exempel Picture In Picture, men det är samtidigt inte tydligt i menysystemet varför vissa val plötsligt är gråa. Manualen som går att hämta ned från Asus webbplats har däremot en bra förklaring på alla inställningar, så jag rekommenderar att ladda ned den

displaywidget.PNG
displaywidget2.PNG
displaywidget3.PNG
displaywidget4.PNG
displaywidget5.PNG
displaywidget6.PNG

Förutom att ställa in saker via den inbyggda menyn går det också att ändra vissa inställningar via Asus mjukvara Displaywidget. Det är inte så mycket som går att ändra här, främst vilket förinställt bildläge du vill använda. Du kan även välja vilket bildläge olika spel använder så att du till exempel automatiskt byter till FPS-läget om du startar Battlefield V eller Racing-lägen när du startar Forza Horizon 4.

Multi-frame är ett sätt att automatiskt sortera öppna fönster på skärmen då de inte överlappar.