Inledning

Med ett namn som Be Quiet är det inte konstigt att mycket fokus hos företagets produkter har varit på låg ljudnivå. Deras tidigare chassi Pure Base 500 har till exempel ljudisolerande material och möjlighet att välja ett "lock" på toppen för att minimera eventuellt ljud från insidan. Kritik som riktats mot det chassit har varit den relativt dåliga luftgenomströmningen vilket har inneburit sämre kylförmåga.

Med Be Quiet Pure Base 500DX har företaget valt att lansera en version som inte fokuserar på att vara tyst utan helt fokuserar på att ge bästa möjliga kylning. Detta genom att den stängda framsidan bytts ut mot en framsidan med mesh-nät samt ytterligare en medföljande 140 mm-fläkt.

Jag har fått möjligheten att testa den vita versionen av Be Quiet Pure Base 500DX och i denna testpilot hoppas jag kunna ger en bild av chassits positiva och mindre positiva egenskaper.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han som utvecklare samtidigt som han jobbar hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter