Design och funktion

Det stora säljargumentet med Z-serien är såklart den stora bildskärmen. Med tanke på hur konkurrensutsatt denna marknad är, där det finns en uppsjö av aktörer som vill ha sin del av kakan, gäller det att sticka ut och erbjuda mervärde. NZXT hoppas nog att vi konsumenter tycker att en bildskärm på kylarblocket är tillräckligt med mervärde för att förtjäna våra surt förvärvade pengar.

NZXT-KRAKEN-Z63_display_another_samus_full_system.jpg

Det går inte att undgå hur läckert det är med en relativt stor bildskärm mitt på processorkylaren, hur löjligt det egentligen än låter. NZXT har, förutom bildskärmen, inte gjort många andra designval som gör att produkten direkt sticker ut. Det som utmärker sig är dock att slangarna är klädda i flätad nylon vilket ger en lite exklusiv känsla, samt att radiatorn har en instansad logotyp på långsidan.

NZXT-KRAKEN-Z63_embossed_logo.jpg

När det kommer till fläktarna så varken upprör de eller exalterar, med en rätt slätstruken design som troligen går hem i de flesta hemmen. Sladdarna är dock sleevade vilket är trevligt då det dels gör att det ser mer renodlat ut, dels sänker risken för att sladden går sönder.

NZXT-KRAKEN-Z63_one_AERP140_front.jpg

Ett styck slätstruken fläkt

Genom mjukvaran CAM, som måste laddas ned då inget fysisk medium kommer med produkten, så kan bildskärmen styras och visa ett ganska brett utbud av lägen som kan vara mer eller mindre användbara. Den jag personligen föredrar är den som kallas dual infographic där både CPU- och GPU-temperatur visas.

NZXT-KRAKEN-Z63_CAM_changing_mode.jpg

Det går att designa alla de förinstallerade lägena själv, så att färgsättningen som används i datorn kan matchas med hur grafiken på bildskärmen presenteras. Läckert.

Nedan ser ni en genomgång av samtliga lägen som i skrivande stunds stöds av CAM.

Den uteslutande roligaste funktionen är dock att det går att ladda upp rörliga bilder i formatet .gif. Här funkar allting som är under 20 MB i storlek och de senast uppladdade går att hoppa mellan för att snabbt byta gif.

NZXT-KRAKEN-Z63_CAM_changing_mode_gif.jpg

Nedan ser ni en genomgång av hur det ser ut att köra gifar på Kraken Z63. Håll till godo.