Inlägg

Inlägg som Onnu har skrivit i forumet
Av Onnu
Skrivet av MuffeG:

Kan släppa den för 15000 vid smidig affär.

Av Onnu

iMac Pro 2017

iMac Pro 2017 i fint skick med integrerad 5K-skärm (Retina), 128 GB ecc-minne, 16 GB HBM2 grafikminne och 1 TB ssd-lagrning. Nypris ca 70 000 kr. Säljes pga tidsbrist.

  • 27-tums Retina 5K-skärm med en upplösning på 5120 × 2880 pixlar

  • 8-kärnig 3,2 GHz Intel Xeon W-processor

  • 128 GB 2666 MHz ddr4 ecc-minne

  • 1 TB ssd-lagring

  • Radeon Pro Vega 64-grafikkort med 16 GB HBM2-minne

  • Fyra Thunderbolt 3-portar (USB-C

  • Fyra usb-a-portar

Läs hela annonsen här

Av Onnu

Kör oftast Streaming via YouTube Music – App på mobil eller via Browser. Men för de få tillfällen då mitt lite äldre musikbibliotek får se ljuset använder jag mig av MusicBee (https://www.getmusicbee.com/).

Av Onnu

SEPA från Kraken till Länsförsäkringar Bank

Länförsäkringar Bank tar ej emot SEPA från Kraken. Kraken själva ger felmeddelande direkt "Bank not allowed" när jag försöker lägga till ett konto.

Att skicka SEPA från Länsförsäkringar Bank till Kraken har för mig fungerat fint vid två tillfällen senaste 3 månaderna.

Av Onnu

Underbart.

Skrivet av Storage Jar:

Ska jobba mer övertid än 2018 och försöka gå upp ungefär 5-10kg till sommaren.

Amen! Ok om jag piratkopierar detta löfte?

Av Onnu

Med GDPR i bakhuvudet: Man borde kunna höra av sig till denna advokatfirma och be dem ta bort alla uppgifter de har om en så fort man får ett brev hem. Sen kan man önska dem lycka till domstolen!

Av Onnu

Jag har alltid döpt mina diskar efter namn på bär. Men då jag vill hålla mig borta från åäö har det alltid blivit namn på bär utan åäö i, lättare sagt än gjort på svenska.
Några disknamn genom tiderna;
HALLON
LINGON
HAVTORN
NYPON
HJORTRON
JORDGUBBE
SMULTORN

Av Onnu

Använd annan filhanterare

I grund och botten fungerar Explorer och Finder väldigt olika. Det finns sätt att lösa det på via t.ex. Automator som finns inbyggt i MacOS. Jag skulle dock rekommendera att börja använda en tredjeparts filhanterare istället. Jag använder mig om Pathfinder idag. Det har mycket fler inbyggda funktioner än Standard Finder har och jag trivs väldigt bra med det. Det finns en uppsjö andra applikationer också. Bara slå en Googling på Finder Replacement.

Lycka till!

Av Onnu
Av Onnu
Skrivet av PaChalski:

... höger eller vänster, eller något helt annat?

Vänster bild enligt mig. Håller med tidigare talare om att ett chassi i denna minimalistiska klass bara mår bättre av så clean design som möjligt. Tycker dock det är helt ok att sätta ner GHOST S1 tillsammans loggan, fast gärna ännu lite mindre än nu, typ max 20% av total bredden. "Less is More"

Men i det stora hela: Snuskigt snyggt!

Av Onnu

@CROE: Sitter själv med ett Node 304 White jag är väldigt nöjd med. Dock 19.5 liter vilket är lite större än ditt önskemål. Men om du kan tänka dig något lite större är det ett fin fint chassi med god plats för fullstora grafikkort och många rack för diskar.

Av Onnu

Bara koppla in och köra. Har du fler 3.0 portar över kan du lika väl köra allt i usb 3.0. Borde inte, så långt jag vet, göra någon skillnad alls.

Av Onnu

CS:GO

Har en nyckel över till CS:GO. Först till kvar via PM kammar hem detta underbara spel!

Tagen! Fort gick det också. Wow..

Av Onnu
Skrivet av simon253:

Läste snabbt igenom tråden och det var detta jag misstänkte.
Det lär inte vara ASUS fel utan ditt eget. Sockeln kontrolleras noga innan kortet skeppas. Jag har hört att det till och med tar en bild för att senare bevisa att den var ok från fabriken.

Jag har inte läst på universitet men kan förklara det som att processorn (din) har 16PCIe 3.0 bannor och dessa färdas självklart igenom sockeln. Är då ett stift böjt kan de orsaka fel eftersom processorn har direkt kontakt med PCIe bannorna. Att det fungerade i PCIe 3.0 x2 är troligen för att de två bannorna inte färdas igenom det stiftet som var böjt eller det som den låg emot.

Åh fan. Japp, det är mycket möjligt att det också var mitt fel. Ville mest skylla ifrån mig. Förtydligade mitt inlägg lite :).

Tack för svaret. Det som förvånar mig mest är att allt annat fungerade så pass bra. Trodde att en böjt stift orsakade bra mycket värre problem!

Av Onnu

RESOLVED!

LÖST!
Och där hade vi det. Ett litet sketet stift på moderkortets CPU Sockel var böjt och låg över ett annat. En pipett och efter några Lååååånga sekunder utan luft va det löst. Tillbaka upp x16 i PCI-E Sloten. Fick tom med ner tempen några grader på CPUn. Då jag genom åren har kastat mycket pengar på ASUS så känner att jag med glimten i ögat kan säga: Deras fel!

Tack tack tack alla som har hjälpt mig felsöka med alla möjliga idéer! Det har fått mig att hålla igång och inte kasta ut skiten genom fönstret.

Och bara som en kort fundering... Hur kan ett böjt stift i CPU Sockeln påverka PCI-E slotten? Går det att förklara utan att läsa 7års univeritetsutbildning i CPU arkitektur? Om inte så lägger jag detta långt bakom mig och håller tummarna för att varken jag eller någon annan aldrig mer behöva stöta på samma problem.

Hade gött!

Av Onnu

@philipborg:

Tack för en bra och utförlig steg för steg guide. Får vänta tills helgen för få loss lite tid för mer felsökning.

Av Onnu
Skrivet av Orfi:

In i Bios.
I advanced mode (F7 tror jag det är? Alltså inte default EZ mode iaf)
Gå till fliken advanced.
Sedan Platform misc configuration
Se till att PCI-E Native power Management står som Disabled samt notera ner värden på följande:

DMI Link
ASPM Support
DMI Link ASPM Control
PEG ASPM Support

I min mening ska alla ovan vara på disabled, tåls att tillägga att jag inte är miljöpartist eller vet allt, säkert någon annan anledning dessa finns jag inte känner till (Någon kunnig kan säkert upplysa mig!)
Var också ett tag sen jag var inne i ett sånt här system och lekte sist så jag minns inte hurvida det ena grayar out det andra osv.

Notera ner värdena och hjälp stilla min nyfikenhet så börjar vi så!
Lycka till!

Tack för detta.
Ska ta och dubbelkolla igen. Är dock rätt säker på att jag snart har testat alla olika konfigurationer i UEFI som är möjliga.

Av Onnu
Skrivet av Mocka:

Höftar till med Power management -> High Performance i Windows?

Japp! En av mina första ändringar. Ingen skillnad. Tack ändå!

Av Onnu

Tack för den upplysningen! Det där var ju faktiskt väldigt intressanta siffror. Ska ta och jämföra mina benchmarks mer noggrant så fort jag får chansen.

Av Onnu
Skrivet av Melinho2895:

@philipborg:
Låter konstigt. Borde ju inte ge TS bra benchmark scores om det körs i 2x mode.

Håller med. Är högst överraskad.

Skrivet av Roger W:

CPU:n är ju bökig att plocka ur så det kanske man kan vänta med...
men det är kanske läge att plocka ur grafikkortet och dubbelkolla att pci-e slotten och grafikkortet ser OK ut, och säkra att grafikkortet sitter ordentligt?

Japp. Gjort och även rengjort alla kontakter samt blåst ut PCI-E slotten med lite lufttryck.

Skrivet av HotLegs:

Du kan inte pröva med ett annat/gammalt grafikkort då?
Edit: såg nu att du redan prövat. Prövat att uppdatera bios?

Japp. Kör senaste UEFI från ASUS, version 0701

Skrivet av sweezy:

Hade samma problem med mitt GTX 970, efter att ha felsökt allt möjligt så visade det sig vara kortet som var defekt.. Koppla in ett gammalt grafikkort, kör det på x16 så lär det inte vara CPU, då är det med största sannolikhet grafikkortet..

Jag hade förövrigt inte heller några större förluster på benchmarks.. mitt jävligt överklockade GTX 970 presterade dock bara liiiiite bättre än ett stock, så det fick mig att misstänka att något var snett..

Då jag har samma fel med mitt äldre grafikkort misstänker jag snarare att det är moderkortet eller CPUn som spökar. Väldigt skumt är det oavsett.