Inlägg

Inlägg som g0pp3 har skrivit i forumet
Av g0pp3
Skrivet av jokanevad:

Nu lyckats flasha min 7900 XTX Hellhound till AsRock Aqua bioset med 550w går ej att göra med bara mjukvara utan använde en extern programmerare, CH341A, som man knäpper fast över kortets bios chip. Om någon har frågor eller vill göra samma får ni hojta till!

Blir inte 550W mycket med två stycken 8 pins? Fett nice iallafall 😊

Av g0pp3
Skrivet av Kibbo:

Jag kan säga direkt att det stämmer inte, min klarar som bäst -18.

Mina två jag haft har klarat -30 i CO.

Av g0pp3

Härligt de löste sig 😁

Av g0pp3
Skrivet av Kibbo:

Om jag ska gå efter mina egna temperaturer så är där vissa delar i din processor som går väldigt varma. Som jag har skrivit tidigare är det dina temperaturer på L3 cache samt IO die (kretsen som sköter kommunikation mellan CPU-kärnorna och resten av datorn) som jag är förvånad över.

Såhär ser det ut efter att jag kört folding@home på både CPU och GPU under ~8 timmar. Trots att hela processorn, inklusive IO die, jobbar stenhårt vid foldande håller den sig betydligt svalare än din, samt att min L3 cache inte heller går särskilt varmt jämfört med din. Så rent spontant känns det som att dina idle-temperaturer är lite väl höga på dessa komponenter, vad det kan bero på är svårt att säga utan att testa med andra kylare.

<Uppladdad bildlänk>

Så ser också mina temps ut

Skrivet av anden55:

Tycker du har lite för höga temperaturer om jag jämför med vad jag har på min 7800x3d(dock med annan kylare).

Nu kanske det här är en lite långsökt tanke om vad som kan vara fel, men freezer 3 har offset montering om jag inte minns fel. Kan det vara så att Inet monterat den med offset åt "fel håll" så att kylförmågan blir sämre istället? Jag hade kollat det och även kontrollerat kylpasta mm. när du ändå håller på

De stämmer de har enbart offset mounting nu, sätter man den tvärtom så hamnar slangarna på ovansidan så det skulle vara märkligt isåfall. Jag hade en lf iii 240 och ibland hann de inte med kyla snabbt då jag märkt am5 cpu kan sticka iväg väldigt fort med temps.

Jag hade tagit kontakt med inet där är någonting som inte är rätt.

Av g0pp3
Nytt bud: 2 600 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av g0pp3
Skrivet av Swedishchef_90:

Du ser i hwinfo filen 69.4C idle temp som han lade upp efter sin första post.

Edit
"Update så här ser idle tempsen ut nu i hwinfo. de känns på tok för höga?

https://imgur.com/a/CUUVpnJ

"

Hwinfo hade varit igång i 48 sekunder. Tycker min cpu själv går upp och ner i temp hur den än vill. Man får kolla genomsnitt över en längre tid är nog mest rätt.

Av g0pp3

GPU till 7800x3d i 1920x1080 upplösning

Godkväll,
Letar efter en lämplig gpu att para ihop med 7800x3d då jag skaffat en 1080p skärm.

Skaffade nyligen en 7900 xt men känner att de inte behövs sådan värsting för 1080p.

Värt nämna spelar endast fps spel mestadels och ingen ray tracing.

Skall man leta runt prestanda som ett 4060 ti?

Av g0pp3
Skrivet av Citybiffen:

Tack för svar blir att kontakta inet support imorgon. Inte jätte imponerad av nya lf iii har ni några förslag på en bra aio utan rgbfläktar?

Jag körde en 240 lf iii som fungerade utan några problem, blev en retur då jag hellre ville köra luftkylare och Amazon sålde freezer 36 för 261 kr vid launch så var värt prova 😄

Har provat köra EKWB cr360 som fungerade utmärkt också, hade dock rgb variant med ska finnas utan också 😊

Av g0pp3

Asus TUF 7900 XT OC bytes

Då jag gått ner till 1080p monitor känner jag att de är lite overkill med denna gpun för detta.

Gpun är ny sen 23 mars 2024 och fungerar klockrent och går svalt med undervolt (28 634 i timespy).

Undrar om där finns någon som vill byta + pengar till något mer lämpligt för 1080p.

Kan kanske även säljas men i första hand byte + pengar.

Tack på förhand

Läs hela annonsen här

Av g0pp3
Skrivet av Citybiffen:

Update så här ser idle tempsen ut nu i hwinfo. de känns på tok för höga?

https://imgur.com/a/CUUVpnJ

De ser lite högt ut dedär, om du låter datorn stå en längre stund va landar temps på då? Vilken rpm går aio pumpen?

Av g0pp3

Helt normala temps på 7800x3d ingenting att oroa sig över 🙂 kör en arctic freezer 36 på min och inga problem, 45-50 i Windows. Kan sticka iväg över 60 grader ibland vid öppning utav program osv.
Cpun går varmt i sig själv 😊 jag kör pbo -30 på min och i R23 throttlar den inte 😁 har även provat 360 aio och 240 aio ingen skillnad överhuvudtaget.

Av g0pp3
Skrivet av Blundie:

Nyfiken, vad var anledningen till att du landade på den lilla luftkylaren? Jag har skaffat en sån som en temporär lösning men har tänkt köra AIO (första gången).

Skrivet av Blundie:

Korrekt. Jag klickade på fel ”citera”. Det var riktat till @g0pp3 och avsåg Arctic 36-kylaren, som jag själv har men funderar på AIO.

7800x3d ligger och drar runt 60W cpu package i spel och krävs inte speciellt nån kylning därav valde att köpa sen sån efter jag såg gamers nexus review på när den ligger samma grad som en D15. Jag valde just denna för att tyckte D15 jag hade tidigare tog upp mycket plats. Sen störde jag mig på att aio pumpen lät då jag ville ha en knäpptyst dator vid idle.
Estetisk är en AIO snyggare helt klart

Av g0pp3
Skrivet av nothingtoxic:

annan fråga man kom o tänka på är väll att man fäster aion i taket o någon som skrev att man kanske inte kan fästa med alla skruv men om det ens behövs? som jag tänker är ju att man har ju lika många skruv punkter som när man fäster fläktar? så på en 360 så har man ju 12 skruv punkter och kan man fästa den med 10 skruv och endast de sista 2 i baktil så lär den ju inte sagga ner eller röra på sig endå ?

De skall inte vara någon fara men i H6 flow går de sätta alla skruv vilket är lika bra om de går 😊

Av g0pp3

Jag har kört med ek aio i en H6 flow utan några problem 🙂
Som andra skriver är de ingen cpu som behöver nån stor kylare för hålla sval. Jag har provat Noctua D15/D15S, ek cr360 aio, arctic liquid freezer iii 240 och nu kör jag en arctic freezer 36. Antar du vill ha en 360 aio för utseendet i toppen för fylla ut hela? En 240mm aio är inga problem att använda till 7800x3d om du skall ha en aio 🙂

Av g0pp3
Skrivet av Pågenbröd:

Mitt 7900XT lider också utav Coilwhine, rejält.

Låser oftast spelet på 120FPS, dämpar det lite. Jag har en 240hz skärm.

Inte bara jag då, vet inte om de är inbillning men blivit lite tystare sen körts lite stresstester.

På med lurar bara då sista lösningen 😄

Av g0pp3
Skrivet av LPG:

Skiljer 18-20 grader på mitt kort. 54/72 efter några minuter stress. Hotspot kan springa upp till 100C+ på referenskortet egentligen, men jag vågar inte uttala mig om vad som är icke acceptabel delta eller om man skickar tillbaka ett kort pga det. Referenskorten där hotspot kunde gå uppåt 110C var ett känt problem, men det är vi ju rätt långt ifrån med våra kort.

Har typ de temperaturerna i spel, provat lite UV/OC inställningar också och då stiger hotspot litegrann. Har kört Time spy i 3DMark eller heaven benchmark.

Då är man rätt lugn, tycker att jag har lite hög coilwhine men kanske vanligt på dessa kort ? Hur är ditt ?

Av g0pp3
Skrivet av Kibbo:

Rent generellt om deltat mellan GPU och hotspot-temperatur överstiger 20 grader kan det vara dags att montera om kylaren då ett stort delta kan vara ett symptom på dålig kontakt mellan kisel och kylare.

Okej tack för info
Är en helt ny Asus TUF 7900 XT.

Av g0pp3
Skrivet av LPG:

Kul! En rejäl kylare på TUF modellen hoppas du blir nöjd. Akta dig för att skruva i grafikkortsstödet för hårt, den gick sönder direkt för mig för jag tog i för mycket Hade tur att utan skruv blev den perfekt lång i mitt Fractal North.
För inställningar har jag en svag UV där jag satt 1040mV och 2650MHz på minnet. Ingen förändring på Power Limit, kostar 80W för de 3-4 FPS man får inte värt det. Har hellre låg fläkthastighet så det är tyst.

Vad ligger din gpu/gpu hotspot temperatur? Har en delta på 30 grader. 52/82 grader som max.

Av g0pp3
Skrivet av LPG:

Kul! En rejäl kylare på TUF modellen hoppas du blir nöjd. Akta dig för att skruva i grafikkortsstödet för hårt, den gick sönder direkt för mig för jag tog i för mycket Hade tur att utan skruv blev den perfekt lång i mitt Fractal North.
För inställningar har jag en svag UV där jag satt 1040mV och 2650MHz på minnet. Ingen förändring på Power Limit, kostar 80W för de 3-4 FPS man får inte värt det. Har hellre låg fläkthastighet så det är tyst.

Japp gillar när grejerna går svalt 😊 stock clock frekvens då 👍

Av g0pp3
Skrivet av LPG:

Hur ser folks Time Spy resultat ut idag? AMD verkar ha gjort rätt mycket jobb, söker jag i tråden får folk lägre resultat även med XTX?
Jag sitter på en 7900XT TUF, lite lägre OC för vara stabilt men drog jag på bara för jaga högre siffror som inte nödvändigtvis var så stabilt i verkligheten får jag över 30k graphics score. Riktigt monster till kylare får jag säga. Fläktarna drog jag ner till ca 1100RPM, core ~60 och hotspot ~85. Vore knäpptyst om det inte vore för coilwhine. Får se om det "bränns in" som det gjorts tidigare GPUer jag haft och blir bättre.

30 522 graphics score
https://www.3dmark.com/spy/44940536 Time Spy Standard

Med dagens gaming-stabila OC 29 752 i standard och 14 356 i extreme.
https://www.3dmark.com/spy/44980588 Time Spy Standard
https://www.3dmark.com/spy/45085893 Time Spy Extreme

Vad kör du för inställningar på detta kort, har ett sådant påväg hem 😊 Eller du kör bara de standard?