När det kommer till spelorienterade möss råder det ingen brist på valmöjligheter, med ett hav av olika modeller och prisklasser från en mängd olika tillverkare. En aktör som ofta hamnar i skymundan är den populära komponenttillverkaren Asus, som åter satsar på segmentet med en ny spelmus.

Nykomlingen från Asus går under namnet ROG Spatha och handlar om en trådlös mus med hela tolv knappar, varav sex befinner sig på vänstersidan inom räckhåll för tummen. Ytterligare egenskaper är belysningen på logotypen, rullhjulet och sidoknapparna, kan styras via Asus mjukvara vid namn Armoury.

Sensorn har ett maximalt DPI-värde på 8 200 med en uppdateringsfrekvens på 1 000 Hz i trådlöst läge, medan den som trådad går hela vägen upp till 2 000 Hz. Fler finesser finns i form av utbytbara brytare för höger- och vänsterknappar, något som medföljer vid köp. Laddning sker antingen med kabel eller den medföljande dockan, vilket även agerar sändare. Musens totalvikt är 175 gram.

Det finns i dagsläget inga officiella uppgifter om när Asus ROG Spatha ska dyka upp i butik och inte heller vad den kostar. En listning hos återförsäljaren Webhallen talar dock om en prislapp på 1 490 kronor.