Året började inte oavkortat positivt för AMD, där flera användare påpekade bekymmer i äldre titlar efter uppdatering till Radeon Software Adrenalin Edition. På bolagets officiella forum konstaterade en representant att några resurser sannolikt inte skulle läggas på att åtgärda problemen.

Nu visar det sig att detta inte stämmer, i samband med att AMD:s mjukvaruchef Terry Makedon uttalar sig på sociala medier. Han gör klart att företaget redan arbetar på en lösning, som förväntas rullas ut i en drivrutinsuppdatering inom kort.

Problemet uppmärksammades först på forumet Reddit, där flertalet användare efter uppdatering till senaste Radeon Software från AMD inte längre kunde starta vissa äldre DirectX 9-titlar. Enligt bolaget rör det sig främst om spelmotorn Strategy Action Game Engine (SAGE), som använts i bland annat strategiserien Command & Conquer.

Detta innebär att företaget backar från det tidigare uttalandet, vilket hävdade att äldre spel sannolikt skulle kräva en nedgradering av drivrutinerna. Mjukvaruchefen Terry Makedon menar istället att AMD inte har några intentioner att lägga ned stödet för äldre speltitlar.