Den 13 april väntas Nvidia introducera Geforce RTX 4070, som blir det fjärde grafikkortet i RTX 4000-serien och det första mer renodlade mellanklasskortet. Nvidia har hittills inte bekräftat något officiellt, men det har inte stoppat uppgifter från att leta sig ut på webben. Bland det senaste är färska prestandasiffror, där Nvidia jämför mot RTX 3000-seriens motsvarigheter.

Likt tidigare lanseringar trycker Nvidia hårt på resultat i kombination med uppskalningstekniken DLSS. Tidigare jämförelser har varit något haltande, i de fall DLSS 2 ställts mot DLSS 3 med interpolering (eng. frame generation) aktiverat. Det löser Nvidia här genom att presentera resultat både med och utan extra bildrutor, där nykomlingen presterar likvärdigt RTX 3080 utan interpolering aktiverat.

videocardz.jpg
framegen.jpg

När interpolering aktiveras ökas det till 1,4 gånger bättre än RTX 3080. Det ökar till 1,7 respektive 1,8 när grafikkortet jämförs med RTX 3070 Ti och RTX 3070. Officiellt siktar Nvidia på spelande i 1440p med ett mål om minst 100 FPS, då med både DLSS 3 och eventuell ray tracing aktiverat. DLSS-satsningen blir särskilt tydlig när fler spel listas, där strax över halva urvalet är titlar med stöd för DLSS 3 och frame generation.

Källa: Videocardz

Läs mer om Geforce RTX 4070: