Half-Life 2 RTX: An RTX Remix Project är det tungrodda namnet på ett nytt ambitiöst projekt som ska modernisera Valves klassiska shooter med de senaste Nvidia-teknikerna. Det utvecklas av en grupp moddare som kallar sig Orbifold Studios och tillsammans har erfarenhet från projekt som Project 17, Half-Life 2 Remade Assets, Raising the Bar: Redux och Half-Life 2 VR med Nvidias RTX Remix-verktyg och hjälp från företaget.

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-001-original-game-rtxoff.jpg

Gordon Freemans vetenskapsrustning i originalversionen.

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-001-rtxon.jpg

Uppfräshade versionen av rustningen.

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-002-original-game-rtxoff.jpg

Miljö i Half Life 2 från 2004.

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-002-rtxon.jpg

Lätt uppdaterad version 2023

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-003-original-game-rtxoff.jpg

Dator och skrivbord i originalspelet

half-life-2-rtx-comparison-screenshot-003-rtxon.jpg

Nya och förbättrade versionen med Ljus 2.0.

Den nya versionen av spelet kommer få fullt stöd för ray tracing och DLSS, men inte nog med det: Moddarna jobbar även på mer detaljerad geometri och andra förbättringar, ungefär som i Portal Prelude RTX.

Nvidia visade upp projektet som en del av uppvärmningen inför Gamsecom-mässan, och en kort demovideo har släppts som visar Dr. Kleiners labb, en scen tidigt i spelet där spelaren bland annat får nya insikter om spelets berättelse och centrala figurer.

Det finns inga uppgifter om hur långt utvecklingen har hunnit komma eller när projektet kan vara färdigt, men den som vill hjälpa till kan anmäla sig på projektets hemsida.