Fel på RAM-minnen? 4MEM, Macbook Pro Early 2011.

Permalänk
Medlem

Fel på RAM-minnen? 4MEM, Macbook Pro Early 2011.

Hej alla!

Nu har jag lite frågor gällande min Macbook Pro early 2011, 2,2GHz i7, 15 tum med 2x4 GB SO-DIMM DDR3 1333 MHz, som jag hoppas att ni kan hjälpa mig med?

För ett tag sedan uppdaterade jag mitt operativ till Yosemite och har efter detta stött diverse olika problem med min dator.
Efter uppdateringen slutade det därför med att jag återställde datorn och följde spelets alla regler för att få den i ursprungsskick.
Vilket i sin tur dock inte gett förbättrat resultat...

Det som händer/hänt med datorn är att jag bland annat fått greyscreen vid uppstart, ofrivilliga omstarter, skärmen har låst sig, krascher vid uppstart av program, kraschat vid inkoppling av mini Displayport - HDMI, det har helt enkelt varit en hel del problem!

För någon dag sedan gjorde jag därför ett hårdvarutest och datorn hittade fel. Felet består utav koden 4MEM. Vilket i sin tur ska betyda att jag ska ha något problem med mina RAM-minnen? Tror ni att detta är felet till att datorn beter sig som den gör?
Jag har även läst något om att det ska finnas problem med själva grafikkortet på denna modell? Kan det ha något med min dators problem att göra?

Om det dock är RAM-minnena det är fel på, vad skulle ni då rekommendera? Det här är några RAM-minnen jag har sneglat lite på :
https://www.komplett.se/crucial-ddr3-16gb-133...
eller
https://www.komplett.se/crucial-ddr3-1333mhz-...

Kommer jag kunna dra nytta utav 16 GB i RAM?
Tanken är väl den att... Ska jag uppdatera? Varför inte då göra det ordentligt!?

Jag använder mig av Logic och exempelvis pluggen Omnisphere, dessa kan suga rätt så mycket kraft. Vilket i sin tur ibland orsakar såkallade "overloads". Därför tänker jag att 16GB i ram kanske ger en förbättring?

Tänker jag helt fel? Är det RAM-minnena på datorn felet på min dator? Vilka RAM-minnen skulle i så fall ni rekommendera?

Ge mig gärna så mycket råd ni bara kan, jag är inte allt för bra på detta område...

Tack för svar!