XBMC med digitalt ljud och Spotify

Permalänk

XBMC med digitalt ljud och Spotify

Hej hej,

Jag har en HTPC där jag kör XBMC med digitalt ljud till förstärkaren (optiskt). När jag kör igång en film via XBMC hoppar förstärkaren om till digitalt ljud (t ex DTS) och allt fungerar prima. Om jag har musik igång i Spotify när jag börjar kolla på en film eller om jag t ex har pausat en film och försöker spela musik via Spotify så visar Spotify ett felmeddelande: "There is a problem with your sound card" (eftersom den digitala strömmen redan används av XBMC). I det här läget måste jag stoppa XBMC, starta om Spotify och sen fungerar det igen.

Finns det något bra sätt att komma runt det här problemet utan att köra XBMC med analogt ljud?

Tips och tricks för Spotify på en HTPC mottages tacksamt.

Permalänk
Inaktiv

Ett USB ljudkort för ljudström 2 borde avhjälpa dina problem.

Permalänk
Medlem

Vilket operativsystem kör du i bakgrunden?

Om du kör windows bör man kunna välja aktiv ljudström i inställningarna för ljudkortet. På så sätt slipper du avsluta xbmc varje gång.
Du har inte så du kan köra HDMI till förstärkaren då? För så kör jag och jag har inga problem med att byta mellan Spotify och XBMC.

Visa signatur

And Jesus said "Come forth and I will grant you eternal life!" I came fifth and won a blender.
| MSI X99A Raider | i7-6850K | 32GB Corsair Vengeance DDR4 3000MHz | Palit GTX 1080 Super Jetstream | ASUS ROG Swift PG279Q |

Permalänk

Sorry, glömde OS. Jag kör Windows 8.1.

Jag har tyvärr inte HDMI-ingång på förstärkaren, det låter dock trevligt om det skulle fungera. Jag trodde HDMI hade gett samma resultat som optisk, dvs att XBMC tog exklusiv kontroll över ljudkortet.

För att få surround-ljudet att fungera korrekt i XBMC behöver jag göra följande inställningar: I ljudinställningarna i Windows måste jag ha "Exclusive Mode" ikryssat, både "Allow applications to take exclusive control of this device" och "Give exclusive mode applications priority". Jag behöver även kryssa för "Enable passthrough". När dessa inställningar är satta fungerar surround-ljudet korrekt men då tar XBMC exklusiv kontroll över ljudkortet.

Ett separat ljudkort hade nog fungerat bra men då måste man tyvärr byta källa på förstärkaren vilket inte är önskvärt men visserligen bättre än att det inte fungerar alls.

Permalänk
Medlem

Tror faktiskt att du måste stänga av XBMC, det har ju kontroll över ljudkortet när det körs i exklusivt läge, så Spotify nekas att skicka ljud till det.

Visa signatur

”Det krävs talang för att lira hårdrock medan det räcker med en taskig barndom för att spela hiphop”

Permalänk

Kan du inte köra Spotify med ett XBMC-plugin istället? Spotlight (http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=187344) eller Spotimc (http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=125147) fungerar bra!