Permalänk
Medlem

D-Link DIR-655 hänger sig

Hej! Postar här i hopp om att få hjälp eller tips/råd ang. ett Routerproblem.

Som rubriken säger så gäller detta en DIR-655. Som så många andra tyckte jag, av recensionerna att döma, att detta var det rätta valet. Hög throughput och hyfsat WLAN. Låter ju bra kan man tycka. Eftersom D-Link dessutom bemödat sig med Gigabit portar och i mitt tycke en klanderfri design ville jag ge dem en chans.

Sagt och gjort.

Nu sitter jag här med en Router som behagar hänga sig så fort jag skyfflar data över FTP i 100/100Mbit/s. Detta oavsett om jag kör torrent samtidigt eller ej. För att ge en bättre bild över min "setup" kommer här en förklaring:

(INTERNET 100/100)
|
1 Fiberconverter (PacketFront 200 serie)
|
2 D-Link DIR-655 (Router med FW 1.30EU, tidigare 1.21EU. Samma fel.)
| |
FTP(port1) PC(port2)

Fint va?

Nu till detaljbeskrivningen. FTP är en vanlig PC med Bulletproof FTP server körandes. Denna ligger i Passive Mode med hänvisning till den skarpa IP som Routern får. För att öppna upp denna utåt har jag använt mig av funktionen Virtual Server i Routern. Så långt så bra.

PC är också den en vanlig PC, men med FileZilla FTP klient som således ansluter till FTP ovan. Gången från PC till FTP bli som följer:

PC->Router->Fiberconverter->"Internet med allt vad det innebär"->Fiberconverter->Router->FTP.

Jag går alltså ut på "nätet", sedan tillbaka igen för att ta mig igenom Routern och tillsist landar i min FTP. Därefter tar jag hem en fil på säg 4GB och testar. Detta gör (misstänker jag) att belastningen på WAN porten blir ganska hög. O vips (!) så är låsningen ett faktum och jag måste rycka strömkabeln och stoppa i den igen för att kallstarta f*nskapet. Då är det guld och gröna skogar återigen.

Detta fungerar utmärkt utan att något låser sig eller fryser när jag skippar Routern. Mina vänner, vad kan detta bero på? Är det så enkelt att det trots allt är begrännsningar i denna till skyarna höjda Router?

//Daniel

Permalänk
Medlem

Har läst att firmware 1.30 är buggig. Ska tydligen finnas någon beta.

Går tydligen inte att nedgradera till tex 1.11...

Läs mer: http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=149063&st=...

Permalänk
Medlem

Jag har ingen problem med min DIR-655 och har tidigare haft Bulletproof FTP server på en gammal burk i nätverket utan problem. Kört den i 2-3 år tror jag.

Har dock bara BBB 100/10 Mbit på pappret men brukar mer vara 100/50 Mbit i verkligheten vissa dagar.
Läst att folk haft problem med DIR-655 ibland, men det har nästan alltid varit dåliga exemplar och problem försvunnit när de fått dem utbytta.

Permalänk
Medlem

Hej och tack för svaren.

Jag löste det genom att minska ner på antalet trådar i min klient vid filöverföring. Så nu rullar den på alldeles utmärkt!

//D