Permalänk
Medlem

Ljudkort + Headset Hjälp

Hej SweC!

Har till 90% bestämt mig för att skaffa ett Sennheiser PC 360 headset eftersom mina gamla Siberia's börjat få massa problem (Micen dör långsamt, ljudet vill jag uppgradera etc.)

Jag har läst/kollat runt lite och har hört att jag inte kommer få närheten av kraft ut ur headsetet utan ett riktigt ljudkort. Jag har inte en aning vad ett ljudkort är mer än att man kopplar inte det i moderkortet, och att jag inte vill betala så mycket. Har hört att Asus Xonar DGX är ett väldigt prisvärt kort men jag vill ha lite mer kött på benen angående vad jag ska göra. Jag har ett rätt vanligt moderkort, ett MSI H61mu-e35, och undrar alltså detta:

1. Kommer jag nöja mig med det moderkort jag redan har och dess integrerade ljud?

2. Om inte, är Asus Xonar DGX ett bra val?

3. Jag har ett r9 280x kort från AMD, och har hört lite om ''True Audio'' som ska komma i december. Vet inte vad detta är men har det någonting att göra med hur bra ljudet blir? Kommer det göra mitt kort till ett slags ljudkort eller något? Kanske är helt fel på det men men.

4. Bara av nyfikenhet, ifall någon här har ett PC 360, vad tycker ni om det rent generellt?

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Ingen reply? Besviken

Permalänk

Få en moderator att flytta tråden till ljud avdelningen, där finns det gott om kunnigt och hjälpsamt folk!

Permalänk
Medlem

Kan en mod flytta detta till ljud tack? Kände på mig från början att kringutrustning kanske var fel ställe för denna tråden...