Permalänk

Datorn har fått fnatt..

Hejsan, köpte mig nya delar till min dator för någon vecka sen. I lördags så började den krångla. Det som händer är att när jag spelar så typ laggar hela datorn
ihop, men detta är efter jag har spelat ett tag. Spelar Cs:go för övrigt. Datorn funkar men den lixom fryser, sen funkar det i några sekunder, och håller på så fram och tillbaka.

Det första jag gjorde var installera om datorn, men det hjälpte inte.
Då trodde det var va att det var processorn som inte kyldes ordentligt. Så jag satte en bordsfläkt mot datorn och har även mitt fönster öppet så det är jävligt kallt på mitt rum. Och då har det funkat fel fritt fram tills idag, vart så här sen i lördags.

Men nu idag så börja det igen och nu börjar jag bli rädd då grejerna jag har i datorn är nya. vill inte behöva köpa nya komponenter igen.
Fick dock upp något att grafikkorts drivtrutinerna hade slutat fungera och att det hade löst sig. Dock så äknns det inte som att det är det som gör så att datorn laggar ihop.

Är det någon som kunnig där ute som kan hjälpa mig? och kanske kan tro sig veta vad felet är ? tacksam för svar!

Specs:
Graffikkort : Nvidia Geforce 670gtx
Moderkort: GA-H97N-WIFI
Processor : Intel i7 4970k
Ram minne : 8gb (märke okänt)
Nättagget ligger på 600w
Just förtillfället standard kylaren till processorn, dock så borde den ju klara av cs:go, kör allt på lägsta graffik så.

Bjuder på stavfel!

Permalänk

Låter som att du felmonterat cpu-kylaren. Ta loss den, rengör, applicera ny pasta (extremt lite) och installera den igen. Rätt. Alla fyra pinnar ska klickas ner i hålen, och man ska inte applicera kraft, de ska gå in enkelt och klicka högt. Alla pinnarna har en pil på sig, och dessa ska vara roterade åt motsatt håll dit pilen pekar.

Permalänk

Det kan va så att jag har gjort det? För det jag va verkligen jätte noga, kollade åt vilket håll pilen skulle va åt och satte dit den försiktigt. Kopplade ut datorn nu så jag får ta och titta lite. Tack för svar

Permalänk

kanske ska tillägga att datorn funkat helt okej i någon vecka innan detta börja hålla på i lördags...

Permalänk
Medlem

Mätt temperaturerna?

Vilka är de nya delarna?

Visa signatur

“There will be people that are burdened by only having the capacity to see what has always been instead of what can be.
But don’t you let that burden you.”

Permalänk

har kollat med speedfan, och när jag spelar så ligger graffikortet på 55-65 grader. Dock så visas inte cpu'n, men har känt försiktigt med handen runt om processorn för att titta om den blir jätte varm och det blir den inte

Nya delarna är moderkortet och processorn

Permalänk

bytte kyl pasta nu och kollade så jag satte dit fläkten ordentligt, just nu ligger den på 75 grader och ahr spelat i ungeför 20 min, så det lär väl märkas om det behövs en ny fläkt lr inte, Tack som fan för svar!