ASUS P6T Deluxe V2 hittar inte Intel X-25M G2 80GB

Permalänk
Medlem

ASUS P6T Deluxe V2 hittar inte Intel X-25M G2 80GB

Hejsan!

Jag har fått ett underligt problem med min dator, den hittar inte min SSD disk alls i BIOS, det står bara "Auto-Detecting SATA X" där X är den SATA-port jag valt att sätta den på.

Disken har fungerat utmärkt i flera veckor dock fick jag idag för mig att överklocka min processor lite vilket jag gjorde utifrån en guide skriven av en person på HardOCP med exakt samma systemkonfiguration som jag har, han hade gjort många olika test och kommit fram till att han fick sin stabil i 4GHz, jag testade dock konfigurationen för 3,2GHz, allt fungerade bra tills jag körde Prime95, då fick jag en blåskärm och datorn startade om.

Efter det så vill datorn inte boota utan det står bara "insert bootable media" eller liknande om man kommer förbi post.

Har testat att plocka ur SSD-disken och kört den i en USB-docka, till en annan dator, där hittas disken inte alls vad jag kan se via windows datorhantering och dylikt.

Frågan är nu, är disken död?
Finns det något verktyg/program för att sparka igång disken igen?

Jag har gjort en reset på CMOS för att återställa BIOS, kan det vara så att jag måste ändra något i BIOS för att datorn ska hitta disken?

Vore tacksam för svar!

EDIT: Har testat med bara SSD-disken ansluten, samma problem då...
EDIT: Det verkar som att SSD-disken är död, köpte en ny idag och den fungerade direkt, skickar den trasiga på RMA

Visa signatur

ASUS Sabertooth Z87, Intel Core i7-4770K, Corsair Vengeance LP DDR3 2x8GB, EVGA GeForce GTX 980, Samsung 850 evo 500gb ssd, Fractal Design Define R4, Corsair HX 1000W, Dell u3011 30" 2560x1600, fråga gärna om du undrar om något i min profil, hjälper gärna till om jag kan...
Hjultomtenz i BF4