Webwheel-lookalike skrivet i open watcom

Permalänk
Medlem

Webwheel-lookalike skrivet i open watcom

Låt oss säga att jag vill programera ett "webwheel" som de logitech har i sina drivrutiner men jag istället vill kunna styra winamp, vilket sätt är enklast för mig att använda ?

Ska jag skriva i C/C++ eller göra en .bat fil eller liknande ? Kan lika lite om alla så oavsett vad ni säger gör ni de inte mycket lättare eller svårare för mig.

Visa signatur
Permalänk

C++, Delphi, Assembler eller Visual Basic bör alla fungera. Huvudsakligen kommer du behöva använda dig av Win32 API vilket är detsamma i alla programmeringsspråk. (det skiljer bara lite i hur man kommer åt API:t)

En ide skulle ju kunna vara att göra det i C++ som en plugin till winamp. Eller kanske som en modern skin till winamp, då kanske du kan slippa allt för mycket programmerande.

Visa signatur

Python-IRC på svenska: #python.se

Permalänk
Medlem

okej C++ blir de å lära sig då ;D modern winamp drar mer kraft av datorn är gammla och har snabbknappar som går även om man har andra fönster över så då hade det inte varit lika stort behov.

Anledningen till att jag anser att jag kan klara detta är att jag har ett script till samurize (www.samurize.com) som personen som skrev det har tagit reda på koderna som skickas i winamp då man trycker på t.ex. play osv,, så allt jag måste göra är att länka bilder till de kommandona, och få de att komma upp som en meny när jag trycker på scroll hjulet

Mycket programmerande är inte ett så stort problem då det är röda dagar och jag för tillfället skiter i livet utanför datorn några dagar

Visa signatur
Permalänk
Avstängd

Re: Webwheel-lookalike

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tangentbord
Kan lika lite om alla så oavsett vad ni säger gör ni de inte mycket lättare eller svårare för mig.

Det är lite som att säga: "Jag kan varken virka eller utföra avancerad hjärnkirurgi, så det spelar ju inte precis nån roll vad jag skall lära mig härnäst. Vi kör på hjärnkirurgi!".

Vissa språk är betydligt svårare än andra.

Om du skall lära dig ett språk för just detta specifika ändamålet så börja med VB.Net eller C#. Där har du en mycket bra början. Vill du bara få ut ditt lilla webwheel så snabbt som möjligt rekommenderar jag VB.Net. Om du tänker fortsätta med programmering så rekommenderar jag C#. Där får du finare syntax och tydligare objektorientering, men kanske har en lite längre inlärningskurva.

Att sätta igång med avancerad fönsterhantering i C++ helt utan någon som helst erfarenhet kommer nog att förvirra mer än att hjälpa dig på vägen till ditt mål.

Cheers Cure