Permalänk

Speldator 8k

Hejsan!

Jag ska hjälpa en kompis att bygga en dator, men jag är inte så vass när det gäller komponenter. Jag hoppas att någon här kan hjälpa mig att få ihop en prisvärd dator för spel, målet är att den ska kunna köra Rome Total War 2 på så höga inställningar som möjligt.

Budgeten är på 8k, och förutom datorn så behöver han även Windows 8 och en basic 1080p/60Hz skärm. Han vill inte överklocka. Det skulle vara bra om det finns lite uppgraderingsmöjligheter inför framtiden, som exempel vis en SSD eller ett nytt grafikkort. Om jag missat att skriva någon viktig info så är det bara att fråga.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Det här är det biligaste jag fick ihop med budgeten. http://www.inet.se/kundvagn/visa/7272458/2014-10-19
Jag tror denna blir grym.

Permalänk

Tackar! Finns det något man kan spara på så att man får med Windows för ungefär samma pris?

Permalänk
Medlem

Man kör alltid 2 minnen med intel för dual channel.

Permalänk
Medlem

Med 8k i budget för dator, skärm och OS måste han skära någonstans! Mitt förslag kostar desvärre 9k men erbjuder en bra processor och skapligt grafikkort. Man kan spara mer genom att ta en AMD-prolle och en sämre GPU samt ta bort DVD´n om han inte vill ha den. Men 8K blir inte lätt om den ska vara något att ha....

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7272865/2014-10-19

Dold text
Visa signatur

Asus Sabertooth X58 - Xeon X5680 - 12GB DDR3 - ASUS GTX1080 8GB

Permalänk
Medlem
Permalänk

Jag ska snacka lite med honom och se om han kan tänka sig att höja sin budget, men nu har jag iallafall en grund att bygga vidare på. Tack så mycket för alla svar!

Permalänk

Tackar! Precis vad jag (min kompis) var ute efter!