Permalänk
Medlem

Boot Camp problem

Hej,

håller på och ska installera Win7 på min Macbook Air, igår kväll gjorde jag den USB avbildningen som behövs, hade då 30gb ledigt på hårddisken (Står att 28gb krävs). Idag när jag ska fortsätta, står det bara att det krävs minst 28gb så programmet kan inte fortsätta (Boot Camp appen). Jag har nu 35gb ledigt, men fortfarande samma sak.

Någon som kan tänka sig vad problemet är?

Permalänk

Lägg in på USB-sticka och starta om.
Har du testat ta bort din BootCamp-partition och börja om från början?

Permalänk
Medlem

Hej, har ingen bootcamp partition än. Får panik, sitter och raderar filer, men det tillgängliga minnet i Diskhanteraren blir bara mindre, fattar noll.

Permalänk
Medlem

Tar det från början:

Igår började jag med Boot campandet. Jag satte i USB-stickan, startade BootCamp, Boot Camp skrev något till USBt. Klockan blev mycket, tänkte jag fortsätter imorgon. Stängde av Boot Camp-assistenten (stod inget särskilt på skärmen).

Skulle fortsätta idag, då säger den konstant att jag har för lite utrymme på disken. Jag har numer 40GB ledigt, med i diskhanteringen står det att endast 21GB är tillgängligt. Tittade nyss på själva Macintosh HDn och det står att den endast är 99GB trots att den ska vara 128GB.

Detta får mig att tro att det gjordes en Boot Camp partition igår, men att den försvunnit eller nått?

När jag startar om datorn med USB-stickan i händer inget, datorn startar som vanligt.

Någon som har en aning om vad jag gör fel?

Mvh

Permalänk
Medlem

Uppdatering:

Körde skivhanteringen innan OSX startat (cmd+r), där partitionerade jag upp hårddisken i två delar. Efter det startade jag om och höll inne alt-knappen, valde att boota från den USB-sticka med Win7 jag gjort tidigare. Därifrån gick det relativt smidigt.

Permalänk
Medlem

Vet inte riktigt hur du gjort har läst det du skrivit. För mig när jag la in boot camp körde jag boot camp assistenten den bad mig välja hur installationen skulle boota och jag valde USB drive den fråga hur stor partition jag önska och jag valde 75gb sen fråga den mig om jag ville ta hem drivers jag svara ja. När allt var nerladdat och låg på usb driven så boota datorn om och resten gick av sig självt. När Windows eländet väl var igång poppa boot camp up i windows och önskade lägga in drivers jag klicka okej och sen var det klart.

Sen använde jag skivverktyg i OSX för att välja att boota Win och boot camp i Win för att boota OSX hur enkelt som helst.

Visa signatur

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 64gb / Ipad 4 / Apple Watch 