Kommer inte åt bios efter montering av grafikkort

Permalänk

Kommer inte åt bios efter montering av grafikkort

Hej, har ett lite underligt problem som jag tänkte kolla om någon möjligtvis skulle kunna veta vad som gör att de blir så här.

moderkortet är ett asus p8z68-v pro/gen 3 och grafikkortet är ett PowerColor Radeon HD6950 2GB

jag kommer åt bios via de intrena grafikkortet och de externa bortplockat, var även likadant med mitt föra moderkort och kan inte hitta att nått skulle vara konstigt heller

/Seb

Permalänk

ämmmm...förstår inte riktigt, men försöker. Du kan efter montering av grafikkortet inte vid uppstart av datorn komma in i BIOS (F2 alt Del knappen)? Är det möjligen så att du har OS på en SSD? Innebär i så fall att man inte "hinner" aktivera F2/Del knappen innan operativsystemet börjar ladda. Har haft det problemet på en dator vilket löstes med ett tangentbord med PS2 kontakt vilket gör att du har "direktkontakt" istället för att behöva ladda USB drivrutin.

Kanske fattat allt fel, men det får du klara ut i svaret.

Visa signatur

MB Asus Z-97-A CPU i5-4690K GPU Sapphire R9 290X RAM 2*4GB Corsair Vengence i 2133MHz PSU OCZ ZT 750W Lagring 2*240GB Intel 330 SSD Kylning CPU Corsair H100i Chassie FD R4 Skärmar 2*AOC I2757Fm Router Asus RT-AC68U Bredband Bahnhof 100/100 fiberlina på stadsnät

"If it aint broken, dont fix it...or?"

Permalänk
Medlem

Tror inte extern grafikkort påverkar om du kan komma in eller inte, det enda som sker är att du inte ser när självtestet körs vid uppstart och inte trycker "del" knappen.

Du kan just trycka "del" frenetisk nästa gång du startar upp datorn innan du ser nåt på skrämen och se om det hjälper. Eller så tar du bort externa grafikkort och kör på din på den interna och gå in på bios där du ökar tiden på självtest skärmen så att du hinner se nåt när du kör det externa.

Sen behöver jag veta hur du har ställt in ditt bios, Har du lagt in det externa som 1s boot video eller det interna?

Permalänk

förlåt att jag var lite otydlig men OS ligger på en ssd och de konstiga är ju att jag får upp skärmen där de visar del/F2 om jag inte har grafikkortet i och jag kommer in och kan göra inställningar där, men när jag sätter i kortet så visas inte den och trycker man som en tok på knappen så kommer man ingen vart utan skärmen förblir svart.

bios är i princip helt orört som de var när jag fick de, sen såg jag att man kunde välja vilket grafikkort som skulle vara prio 1 och de står pcie som prio

Permalänk

Har du något mer kopplat till grafikkortet? Har du två skärmar (t.ex. skärm + tv) kan det vara så att bilden bara visas på en skärm innan OSet har bootat.

Visa signatur

CPU: Intel i5 3570k Moderkort: Asus P8Z77-V RAM: 8GB @ 1600MHz Systemdisk: Samsung 830 GPU: Asus GeForce GTX 770 Chassi: Fractal Design R3 Nätagg: Fractal Design Newton R2 650W

Permalänk

har bara tv:n kopplad till den dvi>hdmi