Permalänk
Medlem

Facebook och synlighet

Hej,

Jag har ställt in så att jag inte visar något publikt på min Facebooksida, så om någon som inte är vän med mig surfar in på profilen så kommer de inte se någon direkt data.

Sen har vi då olika grader av kompisar och bekanta och detta har jag lite svårare att hantera. Jag har personer som jag inte har någon vidare relation med och som jag inte vill ska se när jag postar saker generellt. Jag vill behandla dem som om de inte var mina kompisar när det gäller åtkomst till min data.

Jag har lagt in dessa bekanta på restriction list och var jag förstår så kommer de då endast se publika saker och efter som jag inte har något publikt så kommer de inte se något på min profil.

Vad jag förstår så finns det dock avvikelser på restriction list. Om jag postar på en publik post så kommer de få [användare] kommenterade på detta (och de kan då se posten). Den andra avvikelsen är om jag kommenterar Bekant B´s post och Bekant A(som jag har på min restriktion list) är kompis med Bekant B så kommer Bekant A att kunna se min kommentar. Stämmer detta?

Hur är det tänkt att jag ska hantera resterande listor? Säg att jag vill posta till alla utom de som finns på min restriction list, hur gör jag detta enklast? Måste jag manuellt lägga alla andra kompisar/bekanta i vänner listan och då posta dit? Hur fungerar en ny kompis/bekant som inte tillhör någon lista? Misstänker att man lätt kan missa att länga till nya kompisar till vänner listan?

Visa signatur

CPU : AMD Ryzen 5 5600X Moderkort : ASUS ROG Strix B550-F GAMING Grafikkort :EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 iCX Gaming HDMI 3xDP 11GBMinne : Corsair 16GB Chassi :Fractal Design Define 7 Compact Nätdel : Corsair RM750x Skärm #1 : Asus VG349Q Ultrawide Skärm #2 : Acer X34 Ultrawide