Tappar internet flertal gånger per dag när jag spelar!

Permalänk

Tappar internet flertal gånger per dag när jag spelar!

Hej!

Beställde Telia 100/100 lina för ungefär 3 månader sen, fungerar klockrent fram tills ungefär 2 veckor sedan då jag började att förlora uppkopplingen när jag spelar (vet ej om den gör det annars, använder bara datorn till mestadels spelande)

Routern började droppa internet anslutningen, har kabel direkt ifrån routern. Trodde att den var kass, var en Technicolor från Telia, så idag var jag ner till stan och köpte en Asus router istället, trodde att problemet var löst tills jag fick DC igen efter 20 min uptime. Det visas inte i routerns logg heller, utan det blir ett avbrott i uppkopplingen på ungefär 3-4 sekunder, vilket är väldigt frustrerande.

Jag har provat att installera om Ethernet drivrutinen, sedan har jag provat att starta om routern (tagit ur strömmen och väntat i 2 minuter innan uppstart)
Jag har även provat att uppdatera till senaste firmwaren på routern. Trodde även tidigare att den vart störd utan någon annan elektrisk komponent som kanske avgav någon form av elektriskt fält, men det löste inte heller problemet.

Vad gör jag nu?

Tacksam för svar!

Permalänk

Nu har jag även kopplat bort routern, och satt internetkabeln som gick in i WAN porten direkt in i datorn, alltså nu går det direkt från fiberboxen>datorn och än så länge verkar det vara stabilt, kan det vara så att kabeln mellan port 1 på routern till datorn är lite kass?

Isf undrar jag är det normalt att LAN lampan på routern slockar i det skedet man förlorar kontakt då?

Permalänk
Medlem

Jag hade nog ringt leverantören och frågar om de har driftstörningar.

Lan lamporna slocknar om de inte har kontakt.
Så gör dem det så kan ditt nätverkskort vara på g att lägga ner.
Testa med annan burk/nätverkskort

Visa signatur

Den ända kampen man förlorar är den man ger upp!