Permalänk
Medlem

Vilka settings för denna setup?

Hej!

Jag hade tänkt resetta mina routers pga dålig prestanda och hoppas på att det ska fungera bättre med en nystart. Jag vet dock inte riktigt vilka inställningar jag ska ha på allt, och tror eventuellt att någon inställning är fel. Därav resetten.

Problemet är att jag inte kommer åt några routers, jag har testat 192.168.0-2.0-12 samt .100 på slutet. Jag har även kört ipconfig i cmd för att se standard gateway men den adressen fungerar inte heller. Det enda som återstår är alltså att resetta skiten. Om någon här inte har något tips.

Ok, till inställningarna då. Detta är setupen jag har:

Jag har ingen aning vad jag ska ha på DHCP, NAT etc på routrarna. Båda har wifi, och som det är nu är det två olika nätverk, om möjligt skulle jag endast vilja ha ett nätverk. Att köra trådat på båda vill jag också göra, ty denna lägenhet äter all mottagning, inklusive mobil.

Vid oklarheter, fråga så ska jag försöka förklara situationen ytterligare.

Tacksam för svar, Robert.

Permalänk
Medlem

Ansluter du alla enheter till din d-link både kablat och trådlöst ska NAT vara av i Netgear 3100... NAT ska vara på i din d-link.

Visa signatur

Dooh!

Permalänk
Medlem

Rent allmänt:
1) Dubbla routrar: strul. Är det ett måste?
2) Om ja: på den "inre routern" (i ditt fall D-link): använd INTE Wan-porten (endast LAN-portarna), stäng av DHCP o sätt en fast IP-address. Nu finns det bara ett subnät.
3) Kör du wireless på båda routrarna KAN du köra samma SSID på dem - men inte säkert det är det bästa. Sätter du olika SSID kan du styra vilken enhet går mot vilken, men du får ingen roaming.

Permalänk
Medlem

Tack för era svar! (: