Permalänk
Medlem

SQLite databas

Hej! Sitter med en fråga i skolan som jag funderar lite på. Jag har aldrig tidigare läst något om SQL, så jag är en riktig nybörjare.

Frågan lyder:

Du har följande databas:

CREATE TABLE 'friends' 'user'( 'id' INTEGER PRIMARY KEY, 'name' TEXT, 'gender' INTEGER, ); CREATE TABLE 'friends' . 'friend'( 'id' INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, 'user_id' INTEGER NOT NULL, 'friends' INTEGER NOT NULL );

a) Beskriv hur databasen är utformad i något fåtal meningar. 5 till 10 meningar bör vara lämpligt.

b) Ange vilka INSERT-satser som beskriver följande situation.
Anders är kompis med Bertil och Cecilia. Bertil är kompis med Cecilia och David.
Cecilia är kompis med Anders.

Så som jag har fattat det så är det två tabeller med två tabeller i sig. I den första så heter dem "friends" och "user", och i den finns attributena "id", "name", "gender". I den andra så heter tabellerna "friends" och "friend", i den finns attributena "id", "user_id" och "friends".

Hur de är relaterade och hur det är tänkt att dem ska användas förstår jag inte riktigt.

Jag begär inget direkt svar, men åtminstone lite hjälp på traven, vill ju trotts allt lära mig!

Hälsningar,

Kameltå

Permalänk
Medlem
Skrivet av kameltå:

Hej! Sitter med en fråga i skolan som jag funderar lite på. Jag har aldrig tidigare läst något om SQL, så jag är en riktig nybörjare.

Då är det nog dax att nörja läsa på om SQL *INNAN* du ger dig på uppgifter. Det finns otaliga engelska och svenska texter om nybörjarSQL så det du börr göra här näst är att bege dig till din sökmotor of choice och knappa in de rätta söktermerna för det du ska lära dig.
Du har inte tillräckligt med baskunskaper att kunna ta dig till svaren då du inte ens kan de basala terminologier, exempelvis "en tabell med två tabeller i sig".