Övertyga mig om att köpa PS4 över Xbox One

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halogen:

Jag tror mer och mer på spel som on-demandtjänst på samma sätt som musik och film/tv-serier har blivit det. EA Access kan bli skitbra, mycket beror såklart på vilak spel som hamnar i katalogen.

Jo, visst kan det vara det, men det lär knappast vara micro-transaction-kåta EA som står bakom den potentiella revolutionen. Skulle inte förvåna mig om de inom kort smyger in andra kostnader och att de nya spel som finns tillgängliga är begränsade på något vis.

För mig som köper och spelar kanske ett EA-spel vartannat år känns det i alla fall inte så lockande.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bobiri:

Spelar absolut inget roll vad Sony tycker, det är inte dom som bestämmer vad du vill betala för eller inte. Du kritisera Microsoft för att de ville begränsa Xboxet si och så, men när Sony gör det så försvarar du dom?

Inte heller är deras Play tjänst något att hurra över, 5€ för att spela i 4 timmar? Stämplar PS Fanboy på dig, du får gärna fortsätta med dina urusla argument.

Skickades från m.sweclockers.com

Fast, EA Access och Playstation Now är 2 helt olika tjänster, den ena ger att du betalar en fast kostnad varje månad / år, medans Playstation Now ger att du hyr spel och streamar dem istället för att köpa de på fysisk skiva, för i många fall dyrare summor.

Och vart har du fått 5EUR ifrån? Lägsta är 2.99$ vilket är knappa 23 kronor för 4 timmar (eller motsvararnde ca 2.33EUR).
Så att jämföra EA Access med Playstation Now är helt felaktigt, då de inte ens på något sätt är lika tjänster.

Fast Sony begränsar inte heller Playstation 4, så ditt argument är helt felaktigt. Varför låta EA eller andra utvecklare släppa 1 år gamla spel för en månadssumma/ års summa bara för att dra in mer pengar?
EA startade ju EA Access bara för att få in ännu mer pengar på gamla spel, som slutat sälja i fysisk och eller digital version till konsument, sen att bundla ihop de spelen såhär och då få upp ögonen för konsumenten att "wow 5 spel till priset av 1 spel? kööööp!" är ju ren försäljnings strategi, då om man gillar dessa spel så har man nog säkerligen redan köpt de vid release då det är vid release och framöver som det är mest rull på online delen, och det är då intresset för spelen är före det kommer nya spel som släpps.

Så inte på något en fanboy över Sony/PS utan köper den konsolen som ger mest värde, vilken är Sony´s för tillfället, men det kommer säkerligen bli en Xbox One framöver då Halo kommer i november, eller avvaktar och köper allt då Halo 5 släpps, Deadrising 3, crackdown är också ett par spel som är intressanta (Om nu Crackdown lever upp till hur bra det var på Xbox 360 i Crackdown 1 och 2.)

Visa signatur

System: Corsair Obsidian 550D Midi Tower Svart || Corsair AX 850W PSU || Intel® Core i7-3770K Processor || ASUS P8P67-M || 2 x Intel® SSD 520 Series 180GB || Gigabyte GeForce GTX 670 2GB PhysX CUDA ||

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bobiri:

Spelar absolut inget roll vad Sony tycker, det är inte dom som bestämmer vad du vill betala för eller inte.

Fast det är ju Sony som bestämmer vilka tjänster de tillåter på sin plattform.

Citat:

Du kritisera Microsoft för att de ville begränsa Xboxet si och så, men när Sony gör det så försvarar du dom?

Olika typer av begränsningar betyder förstås olika saker. Om Sony hade begränsat exempelvis möjligheten att spela begagnade spel (så som MS var inne på innan de fick sådan kritik) så hade de också fått ordentligt med kritik för det. Att inte släppa in en tjänst som är en direkt konkurrent till ens egen tjänst och dessutom mycket sämre har inte frammanat samma våg av kritik för att det inte är en alls lika allvarlig begränsning.

Citat:

Inte heller är deras Play tjänst något att hurra över, 5€ för att spela i 4 timmar? Stämplar PS Fanboy på dig, du får gärna fortsätta med dina urusla argument.

Det där vet vi väl inte ännu, varken priser eller tider för hyrtjänsten har specificerats närmare. I de fall där man kan hyra ett spel i fyra timmar i USA om man har tillgång till betaversionen av tjänsten så har det handlat om typ $2.99 så det borde inte bli €5 i vilket fall. För $4.99 får man vanligtvis 7 dagar. Har man PSN+ så får man dock testa många spel gratis i fullversion (förutom de man får helt gratis och alla rabatter).

Permalänk
Medlem
  • Halo 5: Guardians

  • Sunset Overdrive

  • Quantum Break

Klart du ska ha en krysslåda!

PS.

Du får inte glömma: