Permalänk
Medlem

Ingen kontakt med routern

Tjena
Jag kan inte komma i kontakt med min router från min ena dator. Det är helt fel ip som visas när man kollar statusen på nätverket ochjag kan inte gå in på routern.
Nätmasken som står i statusen för nätverkanslutningen är också fel och adressen till routern (standard gateway) finns inte med.
Jag har testat å köra system återställning men samma fel ändå.
Jag har en Netgear RP614 som router.
Någon ide?

Permalänk
Medlem

Helt fel IP ? vad har du för IP nummer då ? Har du en DHCP server igång ? Funkar kablar, nätverks kortet m.m ?

Visa signatur

ps ax | grep 'signatur' | awk '{ print $1}' | xargs kill -HUP

Permalänk
Medlem

IP nummret ligger på router där alla andra inställningar och IP nummret ligger va 192.168.0.2 förut på datorn men nu e det nåt helt annat mot vad det är på min andra dator. Och allt funkade perfekt till igår när jag hade kört SpySweeper...
DHCP servern är igång på routern men där är det också ett problem att det står automatisk privat adress under adresstyp på status och där ska det stå tilldelad av DHCP så det går att ändra det så ska det funka hoppas jag.
Nätverket funkar mellan datorerna så det är bara det att den inte kommer åt inställningarna på router av någon anledning.
Jag testade å byta nätverkskort men det va samma problem ändå...

Permalänk
Medlem

You lost me there Hmm, du har fått ett ip tilldelat till en burk men inte den andra ? För du kör DHCP klient i båda va, med routern som DHCP server ?

I fall det är så, kan det bero på att din ena burk inte får något ip av servern och då "tar" ett eget nummer som inte är i närheten eller ens på samma ip nät.

Du kan testa med att stänga av DHCP och välja ip nummer 192.168.0.2 manuellt, nätmask 255.255.255.0 och gateway det numret som din router har på sitt interna nät ev 192.168.0.1 eller 192.168.0.254, samma nummer kan du ev ha som DNS. Detta borde kunna fungera i fall din andra burk kan nå routern och även nätet. Du kan se adressen till din router i din andra burk.

Visa signatur

ps ax | grep 'signatur' | awk '{ print $1}' | xargs kill -HUP