Permalänk
Medlem

Bygga super-handdator/micro-laptop

Jag har länge velat ha något i storleksordning och funktionalitet mitt emellan min 12-tums laptop och min Tungsten T3.

Därför började jag specka ett hopkok med en 7-tums tryckkänslig skärm, nano-itx moderkort, 1,8 tums hd, och något batteri - allt ihopmonterat i en (alu)låda med ungefär en 5,25-enhets dimensioner - för nästan ett år sedan. Men jag tröttnade på att vänta på nano-itx moderkortet, så jag sket i det.

Någon som har något liknande projekt på gång, och som kommit en bit på vägen i planneringsarbetet och känner för att dela med sig? Vore skitkul att se.

Föresten, Via har ju lanserat (eller ska) ett ännu mindre moderkort än nano-itx som heter Luke - http://www.mini-itx.com

Visa signatur

Stolthet och principer är intelligenssubstituerande egenskaper.
Trött på 'inbäddade' journalisers lögner i media? -> Medialens.org

Permalänk

Är väldigt intresserad av sånt, men har (hittills) aldrig orkat ge mig in på sånt projekt. Dessutom måste man ju tyvärr har lite cash över också, i slutet av sommaren kanske.

Funderar även lite på att köpa en väska i aluminium, bygga in en dator (min gammeldator kanske, ska snart köpa nytt, har en AMD XP2000+ med trasigt moderkort liggandes någonstans också tror jag) och sen trycka i en tft-skärm i locket eller nått... Inte lika portabelt, men lite tufft...

Sorry om det vart lite OT på slutet btw...