Permalänk

7.1 ljud! hjälp!

jag begriper knappt ingenting om ljud och högtalare. det jag har nu är ett set från creative med en subwoofer och fyra satelliter som är kopplade från subwoofern, men in i subwoofern går det bara en 3.5mm stereo.

jag antar alltså att detta inte är "riktig" surround, utan bara två kanaler på fyra högttalare?

hur som hels,t nu har jag ett A8N SLI deluxe med 7.1 surround över 3x 3.5mm eller SPDIF. i detta har jag fortfarande min gamla subwoofer, dvs ingen surround alls.

nu funderar jag på att skaffa riktig surround, helst med alla sju kanalerna. hittills verkar det dock som att alla 7.1-surroundsystem kostar 25papp eller mer, och jag begriper inte riktigt alls. är det vettigare att köpa ett billigt 5.1-uppsättning? går det att komplettera ett sådant med ytterligare två satelliter?

borde jag skaffa en förstärkare och koppla via? blir inte det svindyrt.

jag kan tillägga att jag inte är så noga med ljudkvaliten, och hör inte skillnad på dyra och billiga högtalare eller mp3 i 128kbps eller cd-kvalitet, osv. jag vill bara använda alla ljudkanaler. så prisvärt som möjligt.

tack på förhand!

edit:

jag kollade runt på komplett, där de flest 5.1-paketen kostar 2 till 5 tusen, men det visar sig att de har det här också

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=305887&cks=PRL

7.1 för 900 spänn. dock är det tillverkat av Trust, som åtminstone enligt mig brukar tillverka riktiga skitprodukter.

Visa signatur

Laptop: Ascentia 800n | 50MHz Intel i486DX2 | 8MB RAM | 300 MB HDD
WS: Venice 3200+ | SeaSonic S12-430W | AC Freezer64 | 1GB RAM | 5200RPM 80GB 2.5' HDD | GF6600GT passivt | ASUS A8N-SLI
Srvr: mini-itx Via C7 1.2GHz passiv + PSU i en papplåda

Permalänk
Medlem

Det beror på. Desto mindre högtalare du har för priset, desto bättre kvalite (oftast) så du får själv göra en avvägning.

Hur mycket är du beredd att lägga ut? om vi får reda på det så ordnar sig allt ska du se =P

Angående det här med 7.1 så var det verkligen inget som jag kommer att köpa igen. Jag köpa Creative Gigaworks, och det var verkligen sladdar överallt! samt så blev det stora bekymmer på vart man skulle placera alla högtalarna.

Permalänk
Medlem

Kolla under hötalare/PC på komplett får du ser flera paket som kostar mindre. Antog du skulle ha till dator och inte någe hemmabio system som du snarare kollat på