Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Dual channel problem

Hej alla goa sweclockers. Nu är det så jag skaffat ett nytt system med A8N32-sli som moderkort och corsair Twin 4000PT (2gig).

Problemet jag och en polare stött på är att de inte verkar fungera korrekt tillsammans. Så jag börjar undra om vi satt dem i fel stickor? Vi körde nämligen memtest var för sig och de fungerade felfritt. Men när man körde dom tillsammans blev det som sagt errors.

Någon som vet om vi satt dem fel på moderkortet eller kan det vara något annat som spökat? Vi kör original timings på T1 (3,4,4,8) men de vill sig inte tillsammans.

ps. och de Corsair minnena ska förövrigt vara bra överklockare.

//Mvh ne0m

Antec P180 Black edition | Opteron 165 1,8 @ 2,8mhz | 7900 GTX | Asus A8N32-sli | Corsair 4000PT 2gig | Seasonic S12 500W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Jun 2003

Sätt minnesspänningen på 2.8 och testa igen.
Med cpu-z kan du kolla om dom går i dual-channel och i vilken mhz dom körs.
http://www.cpuid.com/cpuz.php

Intel E6750 - Gigabyte G33M-DS2R - 3x1024mb PC6400 - Integrerad Intel grafik - WD 500GB Sata2 - Benq 1625 - Cooltek 600w- XP sp2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2004

Både jag och ne0m kör våra 4000PT i orginal frekvens 250Mhz med speccade timeings 3-4-4-8-1T och vi failar i prime95 och memtest86+. Och då vill jag tillägga att processorn är underklockat.

EDIT: Spelar ingen roll vad vi kör med för spänning till minnena vi har terrat allt ifrån 2.75 som corsair rekommenderar till 2.9

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Jun 2003

Vad händer med 2T ? - klarar den memtest86 / prime95 då ?
Ska ju klara 1T, men bara som felsökning.

PS. Har ni även testat olika biosversioner ?

Intel E6750 - Gigabyte G33M-DS2R - 3x1024mb PC6400 - Integrerad Intel grafik - WD 500GB Sata2 - Benq 1625 - Cooltek 600w- XP sp2

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2005

Spelar biosversioner någon roll? särskilt om man har "nyare" bios?

Antec P180 Black edition | Opteron 165 1,8 @ 2,8mhz | 7900 GTX | Asus A8N32-sli | Corsair 4000PT 2gig | Seasonic S12 500W

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
västerås
Registrerad
Jun 2003

Ja, bios kan spela roll.
Speciellt om man kör på default biosinställning vad gäller volt, hastighet och timings.
Olika biosversioner kan ha olika värden för detta.
Kan ibland vara att föredra att ställa dessa värden manuellt ( från minnestillverkaren).

Hårdvarustödet för olika minnestyper kan också förbättras med en uppdaterad biosversion.

Behöver inte vara detta som är ert problem, men generellt så kan bios påverka det hela.

Intel E6750 - Gigabyte G33M-DS2R - 3x1024mb PC6400 - Integrerad Intel grafik - WD 500GB Sata2 - Benq 1625 - Cooltek 600w- XP sp2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Örebro
Registrerad
Apr 2004

*Har testat alla olika bios versioner som finns tillgängliga på ASUS hemsida*

Tycker minnena klockar piss. Alla olika recensioner jag läst om dem här minnena har alla typ klarar minst 280Mhz. Har satt ner processor multipliern till 6x så det inte är den som stoppar. Sedan har jag satt manuellt 3-4-4-8 har till och med slappat mer på latencerna till 3-5-5-10-2T ! men minnena vill inte gå över 257Mhz Stabilt. Finns ju en mängd mer minnesinställningar man kan göra i Asus a8n32-sli Delux bioset.

Skulle ju kunna lägga upp en bild på minnes inställningar i a64 memfreq. Men såfall hur klistrar man in en bild? hehe