Permalänk
Medlem

Laptop köp

Hej! Jag vet att det finns flera stycken såna här trådar men vill fråga vad ni tycker. Det är dags för mig att köpa en laptop som jag ska göra detta med:

  • Spela (MMOs mest)

  • Design, Flash, Photoshop, CS Suite osv

  • Programmering

  • Osv

Min budget är 14000 kr MAX, helst för mindre. Jag vill gärna använda datorn till Windows Vista och jag kommer köra Windows Vista betan. Jag funderar också mellan Intel Core Duo och AMD Turion X2, Turion verkar bättre då det är 64 bitar. Funderar lite på en MacBook eller MacBook Pro, men MacBook Pro är lite väl dyr, fast bra graikkort medans MacBook har snabb processor fast dåligt grafikkort och jag vill ju spela. Men dom har ju Mac OS X. Jag vet, Mac är inte bästa köpet om man ska spela men jag tycker om Mac OS X. Dessutom kan MacBook inte köra Windows Vista Ultimate fullt pågrund av grafikkortet. Jag funderar också på Tablet, verkar väldigt skönt, finns dock inte så många Tablets med dom nyare processorerna ännu tror jag. Spel (mest MMOs och RPGs, Fantasy spel), Design och Programmering ska gå att göra bra på den. Jag kommer köra fler operativsystem än bara Windows på den (eller Mac OS X). Vaios är ju smidiga och snygga, men lite dyra och prestandan är lite låg. Thinkpad finns det några men lite dyra, IBM och Compaq är andra bra märken, Asus, osv, finns flera märken så det spelar inte så jättestor roll bara datorn är bra.

Jag prioriterar batteritid, prestanda och funktioner framför utseendet (även fast det är ett plus). Datorn kommer köpas i USA, så det finns gott om datorer att välja mellan. Skärmstorlek spelar inte så jättestor roll, vet inte riktigt vad som är bäst för design? Så allt från 0 " till 20 " säger vi. Fast 10 " - 16 " är att föredra.
Den får gärna ha fingerprint reader och stöd för Verizon eller Cingular trådlöst. Den ska kunna kopplas mot större skärmar. Att tagentbordet är amerikanskt spelar inte så stor roll, man kan ändå göra så att vissa knappar är åäö och det är bara att fixa adapter om man vill koppla in den i väguttaget. Företaget ska ha bra support och garanti. Den ska ha stöd för mycket RAM (mer än 2 GB helst).

Verkar finnas många bra prisvärda HPs med bra prestanda. Denna Tablet PC verkar ju prisvärd? http://h71016.www7.hp.com/dstore/MiddleFrame.asp?page=config&...
$1,849.00 Intel® Core™ Duo processor T2500 (2.0-GHz 667-MHz FSB, 2-MB L2 cache)
HP TC4400 Intel Core Duo 1.83GHz Tablet PC
$1441.99 - $1520.61
http://www.pricerunner.com/computing/computers/tablet-pcs/613...
http://www.pricerunner.com/computing/computers/tablet-pcs/638...

Det kluriga är att hitta någon med ett hyfsat bra grafikkort för denna budget. Men jag är mest sugen på Tablets nu, synd att det inte finns några AMD Tablets. Har kollat på Pricerunner och olika ställen men det är svårt att välja.

http://www.pricerunner.com/computing/computers/laptops/browse...
Där är några AMD Turion X2 (ADMs nya processorer) datorer och vad sägs om denna?
HP NX6325 AMD Turion 64 X2 Mobile 2.0GHz / 1024MB / 100GB / TFT15 / DVDRW / WinXP Pro
New! Best price $1449
Det är vad jag kallar prisvärd!

Vill helst betala runt 12000 kr max. Men som sagt max 14000 kr. Vad tycker ni och vad har ni för tips?

Fasiken vad dyrt det är att köpa laptop i Sverige, mycket teknik som är dyr här. Tur att man inte ska göra det då.