Permalänk
Medlem

X1950xtx 512mb

Hej!

Ska köpa nytt system (e6600, 2 gig ram, osv..) och har lite funderingar kring graffet.

Om man bortser från 7950 X2 så borde väl detta kort vara det grymmaste på marknaden eller?

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=324856

Är det nån som har det? Såvitt jag vet tjänar det inget till att sitta och vänta på prissänkningar eller DX10 kort just nu eller?

Visa signatur

System: HP Pavillion

Permalänk

Nä du har helt rätt. Det kortet är mycket bra och ska även ha en rätt tyst kylning. 7950GX2 är en bit bättre men det är ju för att det är två kort i ett och det är ju även en bit dyrare. Om du gillar att överklocka är jag inte helt säker på om x1950XTX är rätt val, Nvidia klockar generellt sett bättre så då kanske du ska lukta lite på 7900gtx istället... X1950XTX är i alla fall det senaste grafikkortet på marknaden i den kategorin och även om det inte riktigt levde upp till de skyhöga förväntningarna så är det ett bra kort och en förbättring av föregångaren x1900xtx som var likvärdig med 7900gtx...typ

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk
Medlem

Men nu är 7950GX2 2 kort i ett, som sitter MYCKET nära varandra, samt så kan man knappast byta fläkt på det övre kortet, så det är nog inte lika bar på att överklockas som ett X1950 kort idag.

Permalänk
Medlem

Ok, men jag kommer itne att överklocka ändå. Blir nog ett X1950XTX

Visa signatur

System: HP Pavillion