Permalänk

RFC: Stilren (?) Blogg

Skall dra igång med mitt exjobb snart, och tänkte mjukstarta genom att koda en blogg. Tar gärna emot kommentarer på både det tekniska och grafiska.

Själva tanken är att ha en (väldigt) enkel blogg att dokumentera hur arbetet med exjobbet går (förhoppningsvis) framåt.

url: http://exjobb.me03.se

Permalänk
Medlem

Det finns flera html taggar är <span>, använd <hx> för rubriker osv. Testa slå av css:en i din browser ska du få se varför du vill använda flera taggar än span.

Permalänk
Medlem

ser bra ut, ren å fin och enkel... Men som CIC säger så ska du använda de element som finns, och använda dem till vad de är tänkta för, rubrikerna är kanske det viktigaste.

Permalänk

CIC>> Rubriker fixade, samt brödtext.

Permalänk

<span class="divider"></span> ?
Vad är det för fel på <hr /> ?

Permalänk

alexandersson>> Inget alls, men den var "otroligt" svårstylad, och hur jag än försökt så får jag padding i ie, men inte i ff.

Permalänk
Medlem

Jag vill inte vara jobbig med menar du inte att det ska vara ett nytt textstycke med <br/><br/> på vissa ställen, avsluta din p där och starta sedan en ny. Och varför inte en strict-doctype, eftersom att jag inte hittar några bara-transitional-taggar. Och IE går in i quirks-mode även att du har en docktype, detta beror på att du har tecken före din docktype, i detta fall ett radslut, testa skriva in javascript:alert(document.compatMode) i adress-raden ska du se att den svarar BackCompat, om allt är rätt så ska den svara CSS1Compat, i firefox, och alla andra browsers antagligen fungerar den som den ska. Sedan rörande <hr> så antar jag att det är browsern som bestämmer margin, "The amount of vertical space inserted between a rule and the content that surrounds it depends on the user agent." - w3c. Fast det viktigt är väll att sidan fungerar i "alla" browsers och inte ser likadan ut? Och det är ju trost allt en separator, och om den ska separera saker måste det ju vara lite margin, eller jag vet inte hur dom har tänkt =/.

Permalänk
Medlem

Så ser den ut i Safari, inte särskilt roligt.

Ser dock mycket bra ut i Firefox/Camino.

Visa signatur

We are stuck with technology when what we really want is just stuff that works.
blog - flickr - del.icio.us - last.fm

Permalänk
Medlem

är en lite mindra elak screenshoot kanske I alla fall är det väll #container width-värdet som bråkar?

Permalänk

CIC>> får tacka för all input. <br><br> vid nytt stycke berodde på att jag körde en replace på alla radbrytningar. Numer lägger den in </p><p> vid dubbel radbrytning, vilket verkar fungera bra.

Angående hur den ser ut i safari så är jag lite clueless. #container-width har testats, men #right vill lägga sig under #left hur jag än gör.

Har också problem med xhtml-strict validering. asp.net lägger automatiskt med "name" i form-taggen, vilket gör att den inte validerar. :/

(har ordnat doctypen, nu säger den CSS1Compat vilket gör mig glad)

edit: Nu validerar den XHTML - Strict.
http://azdnug.com/forums/thread/450.aspx

Permalänk
Medlem

<span class="divider"> är helt onödig. Sätt en bottom-border på h3-taggarna istället! Iofs kanske inte bordern sträcker sig över "kommentera" då?
Jag tycker det va lite för många färger.. Skulle gärna se lime-färgen i en utav h3-taggarna. Kanske varannan svart och varannan lime? Bara en tanke!
Annars tycker jag bloggen är jättefin!

Visa signatur

"en trevlig sak man skulle kunna göra med hans fru, det är om man malde ner henne till köttfärs, med salt och peppar och sånt där. Så gjorde man en 352 hamburgare av henne som man då gav till honom. För att då skulle ju inte han kunna äta upp dom.. ja för han är ju vegetarian. Det vore trevligt."

Permalänk
Medlem

Tycker den ser skön o fin ut din blogg.
Har dock en fråga som jag undrar hur du gör, i kommentarer, hur får du de olika kommentarerna att ha olika färg? (vartannat inlägg då)?

Annars fortsätt så