Får inte digitalt ut att fungera

Permalänk

Får inte digitalt ut att fungera

Provade för någon vecka sedan att koppla mitt XFi Xtrememusic till förstärkaren, använde mig av en 3,5mm->två RCA och fick det att fungera på ena sladden och efter en del trixande i Creatives prog, har för mig att efter att jag hade ställt in att flexijacket skulle vara digital i/o i THS Setup Console (har varit rätt inställt i Creatvie Audio Console, dvs DD/DTS bitstream out och 96 KHz) fungerade det med Winamp, VLC och WMP.

Dock så hade jag problem med att i båda VLC och WMP fick fnatt efter att jag hade dragit ut sladden, programmen ville bara skicka ut ljudet digitalt. I VLC ändrade jag i inställningar att Använd S/PDIF om tillgänglig inte ikryssad (har kryssat tillbaka nu) och till WMP ändrade i nVidias Decoder (som följer med PureVideo) att det var 2.1 ljud som skulle användas och inte S/PDIF (samma där, har ändrat tillbaka till S/PDIF nu).

Nu när jag har skaffat en coaxialkabel (har provat med två olika) och en 3,5mm monojack till RCA (http://www.kjell.com/?item=39192&path=) får jag inte det att fungera öht, varken med Winamp, VLC eller WMP. Jag provade igen med samma kabel som jag fick det att fungera med innan (en liknande denna http://www.kjell.com/?item=37218&path=660000,1350000,1660000) och då fick jag det till att fungera, dock så hackade ljudet något fruktansvärt i WMP. Efter en reboot av datorn fick jag det inte till att fungera med någon sladd öht.

Ingången i förstärkaren är samma ingång som jag i normala fall har DVD-spelaren på så jag är 100% säker på att den fungerar som den ska. Någon som har tips om vad jag har missat? Eller har ljudkortet totalt pajat på digitala utgången?

Edit: har fått rätt på det nu, var tvungen att ändra fram och tillbaka mellan digital i/o och mic för att få det att fungera...

Visa signatur

Gigabyte GA-990FXA-UD7 | Phenom II 960T @ x6 | Corsair Vengeance 8GB 1866 MHz | Corsair F120 SSD | ASUS 6970 DirectCu2 | CM HAF 912+ | Corsair AX 850W | LG IPS236 |

Ska du skaffa Dropbox? Passa på att ge både dig och mig 500MB extra lagringsutrymme! http://db.tt/5bFgFyXn