Permalänk

Problem med ljuddrivrutiner

Har efter några problem äntligen fått igång min dator, installerat XP pro, sp2 och de nyaste drivrutinerna men en sak fortsätter att krångla för mig; Ljudet! Jag har följande rigg:
Moderkort: Gigabyte GA-P35C-DS3R
RAM: 2gb Corsair xtreme 6400
Grafikkort: Sapphire radeon x1950xt
Processor: Intel E6750
OS: XP professional, SP2

Moderkortet har ju ett inbyggt ljudchip som behöver drivrutiner för att överhuvudtaget fungera, och jag har testat att installera de som följde med på skivan, men de fungerar inte, jag får upp ett felmeddelande vid slutet på installationen som säger att installationen inte kunde fullföljas. Har även testat att ladda ner en ny drivis från gigabytes hemsida men det blir samma fel. Vad ska jag göra? En dator utan ljud är ju inte särskilt skoj.

Tacksam för svar.

Permalänk
Medlem

Är det månntro ett av de moderkorten det följer med en lite förvillande installations-CD.. Om det är det jag tror det är, undvik att installera UAA-drivern. Vänta med att installera ljuddrivern också. Lägg in allt annat manuellt (strunta i det automatiska installeringstjofräset), kör windows update manuellt/anpassat, alla kategorier, så många gånger det krävs tills den säger att inga fler uppdateringar finns tillgängliga. Därefter bör det gå bra att installera ljuddrivern. Annars, googla på: gigabyte uaa problem

Visa signatur

.

Permalänk

Jag fick hjälp direkt från gigabyte om det! Jag hade nog varit för snabb med att installera drivisarna. gjorde det innan jag fått ner sp2, men det fungerade inte heller när jag hade alla uppdateringar klara. Fick installera en liten hotfix, sedan gick de bra! Dock lite förvånad över den dåliga kvalitén på ljudet, det är bättr ljud på mor o fars gamla herculesljudkort, med precis samma högtalare som jag har nu! Har fått pilla ordentligt för att få någotsånär okej ljud.