hdd gav inte jätte bra SMART värden

Permalänk
Medlem

hdd gav inte jätte bra SMART värden

Hej allihop alla glada då jag kanske inte är det

Kan ha eventuellt problem med 4 år gammal 200Gb Maxtor 10 hdd som är min systemdisk i datorn.

Följande bild bör beskriva eventuellt problem. Ska man börja titta på en ny hdd?

Permalänk
Avstängd

okej att jag hatar maxtor men det är inte nädvändigt då 90 procent av hd inte är nått fel på

Visa signatur

Hata E8400 välj intel core 2 quad istället

Permalänk
Medlem

Du har inga alvarliga fel på disken, så nej, du behöver inte titta efter en ny disk ännu, då den inte har några sektorfel. Däremot är det tecken på att den börjar bli gammal så det kan vara värt att ha i baktanke att följa upp med fler SMART kontroller så att inte data går förlorad.

Visa signatur

En fisk...

Permalänk
Medlem

ok tackar för svaren. Får väll hålla ett öga på den då.

Permalänk

Farsans jobbarkompis var förbi med en 200 GB Maxtor till mig (SATA) som hade krashat. Undrade om jag kunde få igång den, och få tillbaka någon data. Försökte mounta i Debian Linux, fast utan resultat.

Så du kanske bör se upp, inte dom bästa hårddiskarna kanske.

Visa signatur

Gigabyte-P35-DS4 | Intel Core 2 Quad Q6600 [3 GHz] | 2x1GB Corsair XMS-6400@800Mhz | Nvidia Geforce 460 GTX [975/2000 MHz] | Intel 320 Series 80 GB SSD | | SETI@Home Team: Sweclockers.com

Permalänk
Medlem

200Gb maxtor msåte väl vara 4+ år så dåliga? En disk har en medel livslängd på ca 3-5 år.

jag har haft en massa maxtor vissa har gått 3+ år i ren driftstid och har skänkt bort dom och vad jag vet inte vart nåt problem med dom.

Permalänk
Medlem

Min maxtor har rullat på relativt/ganska bra, låter förjävligt bara när den söker/skriver bara. Hafft ett antal gånger att hårddisken inte hittats vid start av dator och krävt att man stängt av datorn helt och på igen eller andra liknande omvägs lösningar för datorn att hitta den igen. Kan ha med det som rapporten man fick eventuellt visar på att hårddiskens uppspinnings motor inte fungerar så bra som den bör? Den har helt enkelt inte startat de gånger den inte hittats? fast det började den göra för över ett år sen dock...(med gamla datorn, nya har inte mött några problem med än, hade bara förbi och läste Smart resultat för skojs skull och fick det eventuellt oroliga resultatet)

Det har egentligen inte varit andra problem. Inte hafft korrupt data eller krasher av windows etc spontant förutom då man försökte överclocka gamla datorn ett år tillbaka eller så (då hårddisken började tappas från systemet utan förvarning (började vid samma tidpunkt som överclockningen av gamla datorn faktiskt... hmm...))

Permalänk

Är det inte lite oroväckande att alla varningarna gäller samma sak, pekar inte det på att det faktiskt är problem med motorn?

Notera att det är en fråga, inget påstående... Jag är nyfiken men totalt okunnig när det gäller S.M.A.R.T.