Permalänk

Ritbord max 3 000KR

Hej!
Nu kom jag precis hem från Japan och såg att jag kommit in på en ZBrush-kurs (distans). Det rekommenderades starkt att skaffa ett ritbord inför kursen.
Kollade runt lite på de som inte var alltför dyra och hittade bl.a. Bamboo & Intous-serierna. Vad är skillnaden, vad rekomenderas, prisvärt, bäst, lättast etc?

http://www.dustinhome.se/pd_5010071690.aspx
och
http://www.dustinhome.se/pd_5010071531.aspx

är lika dyra. Borde inte A4 vara dyrare än A5 eller är den sämre på annat sätt?

http://www.dustinhome.se/pd_5010300357.aspx
Verkar vara ett "nummer" nyare. Bra eller kass?

Alla kommentarer, tips och förslag är välkommna.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Nya intuos4 är bättre än 3:an på alla punkter. Köpte precis mig en 4:a och har hunnit testat lite. Jag hade "tur" eftersom jag jobbar i Korea och fick min medium-4:a för 2200:- vilket är bra mkt billigare än i Sverige, tror du får ge ca 4000:- men jag tror jag vågar rekomendera den tusenlappen extra.

Dom största skillnaderna som jag ser det är:
Känsligare penna (3:an känner tryck från 10g, 4:an från 1g)
Scrollhjulet på sidan som är väldigt schysst och har 4 lägen, t.ex. zooma i bilden, ändra penselstorlek eller vad du nu vill programmera den till.
Designen är bättre och mer funktionell (3:an funkade inget vidare för vänsterhänta)

Sök lite på nätet efter Intuos 4 review så lär du bli övertygad

Just det ... den lilla 4:an som du länkade till saknar OLED-displayen som medium och large har, denna klarar man sig lätt utan så om storleken är ok så säger jag bara köp!

Visa signatur

weeeee

Permalänk

Förstår inte riktigt vad du menar med OLED-displayen? Sedan small. Är det ett A5 eller är det ännu mindre?
Tack för svaret!

Edit, såg nu att den verkar ännu mindre. Ska se om det kanske blir en Intous4 om du rekommenderar den varmt. Kanske man kan få tummen ur röven och börja photoshopa med om inte annat. Men fan vad pengar. Känner mig lagom kaxig ekonomiskt nu efter japansemestern ;).

Permalänk
Medlem

Det är fördelen med att få jobba här i Asien vissa perioder. Gratis resa, lön, gott om tid att fundera vad man ska göra på helgerna m.m.

Visa signatur

weeeee

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mounte
Det är fördelen med att få jobba här i Asien vissa perioder. Gratis resa, lön, gott om tid att fundera vad man ska göra på helgerna m.m.

Ok? Fattar inte riktigt hur du menar, men låter fint :).

Hur som helst. Vad tycker ni gott folk?
Är det värt att skaffa sig en Intous4 Medium eller finns det något annat som är trevligare/ mer prisvärt? Hade tänkt skicka iväg en beställning nu ikväll så jag hinner lära mig hantera skiten lite innan kursstarten.