Kan inte boota Snow Leopard DVD eller USB på MacBook

Permalänk
Medlem

Kan inte boota Snow Leopard DVD eller USB på MacBook

En snubbe som jag känner har köpt en begagnad vit MacBook av årsmodell 7,1 av en annan person och han vill tömma datorn med allt material som finns på datorn. Han fick inte med installationsskivor när han köpte den men däremot så hade jag Snow Leopard DVD sedan tidigare i och med att jag har själv en MacBook. Han bad mig därför att rensa allting i hans dator och lägga in Snow Leopard på nytt.

Jag försökte med det men när jag bootar upp DVD-skivan i datorn (genom att hålla in 'c' vid uppstarten) och låter den ladda så stannar allting helt plötsligt och då dyker ett meddelande på flera olika språk och en bakgrundsbild på en powerknapp. I det meddelandet står det att datorn behöver startas om och det gör man genom att hålla in powerknappen och så vidare. Installationsprogrammet dras inte igång helt enkelt.

Jag provade med att kopiera över DVD-skivan till ett USB-minne på 8 GB utan problem med Skivverktyget i Mac OS X och prova att boota från USB-minnet istället (genom att hålla in 'alt' och sedan välja USB-minnet) men samma sak händer. Inte heller blir det någon skillnad när jag försöker återställa PRAM eller Systemhanteraren (genom att hålla in vissa knappkombinationer vid påslagning av datorn). Och enligt kontroll på själv hårddisken via Skivverktyget så var hårddisken felfri och likadant med RAM-minnerna via 'Rember'.

Finns någon annan lösning på det här problemet än att lämna in datorn på supporten? Jag har läst att andra har råkat ut för samma problem men vet inte riktigt om de fick lösning på det.

Visa signatur

Intel Core 2 Quad Q9300 2.5 Ghz | 4 GB Corsair DHX XMS2 PC6400 DDR RAM | ASUS GeForce 7950GT 512 MB RAM | Gigabyte-GA-EP35-DS4

Permalänk
Medlem

Kernel panic vid inladdningen av OS'et tycker jag låter som RAM fel, om du har någon sticka liggande så pröva att byta.

Visa signatur

Fuck fruit! Sitting around being all smug on trees and in pies.
En vänlig liten puff blev en hatisk knuff.
Keso är köttfärs gjord på mumintroll.

Permalänk

Var med om EXAKT samma fel själv.
Har förvisso en MPB 7,1 men kan säkert vara samma problem.

Det är helt enkelt så att det antagligen saknas något för mb/mbp 7,1 på SL skivan (som jag antar är 10.6.0) som gör att man får kp.
Fungerar utmärkt att använda återställningsskivorna till burken som jag tror är 10.6.1 eller 10.6.2.

Försök således få tag i någon nyare version av osx.